Türk Hava Yolları'ndan tarihi an: 100 bin çalışanın fotoğrafıyla süslenen 500. uçak gökyüzünde!

Türk Hava Yolları, 100 bin çalışanının fotoğrafıyla süslenen 500. uçağını tanıttı. Şirket, bu kilometre taşıyla ikinci 500 dönemini başlatarak 2036'da bin uçaklık filoya ulaşmayı hedefliyor.Türk Hava Yolları'ndan tarihi an: 100 bin çalışanın fotoğrafıyla süslenen 500. uçak gökyüzünde!
Türk Hava Yolları, 1933'te 5 uçakla çıktığı yolculuğunda 500. uçağını görkemli bir törenle tanıttı. "TK Aile" adı verilen bu özel uçak, gökyüzüne 500 rakamını çizerek ikinci 500 döneminin başlangıcını simgeledi.

ÇALIŞAN VE EMEKLİLERİN EMANETİ
Bu anlamlı uçak, Türk Hava Yolları'nın 100 bin çalışanının ve emeklisinin fotoğraflarıyla donatıldı. İstanbul Havalimanı'ndaki lansmana, şirketin yöneticileri, eski çalışanları, emeklileri ve havacılık sektörünün önde gelen isimleri katıldı. Etkinliğe ayrıca, 81 ilden gelen şehit çocukları ve Türk Hava Yolları'nın reklam yüzleri olan ünlü oyuncular da iştirak etti. Bu buluşma, şirketin büyüme hikayesinin sadece sayılardan değil, aynı zamanda ortak emek, vefa ve dayanışmadan oluştuğunu vurguladı.

GELECEĞE YÖNELİK BÜYÜK HEDEFLER
Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı Prof. Dr. Ahmet Bolat, 500. uçağın 93 yıllık emeğin, kararlılığın ve ortak aklın bir simgesi olduğunu belirtti. 2003'te 65 uçakla başladıkları yolculukta bugün 6 kıtada 356 destinasyona ulaştıklarını söyleyen Bolat, bu 500. uçağı bir durak değil, 'İkinci 500' döneminin başlangıcı olarak gördüklerini ifade etti. 2036'da bin uçaklık filoya ulaşma hedefleri doğrultusunda, Türkiye'yi küresel havacılığın merkezi haline getirme kararlılıklarını sürdüreceklerini vurguladı. Bolat, Türk Hava Yolları'nın Türk ekonomisine de büyük katkı sağladığını ve bu katkının 2033'te 150 milyar dolara ulaşmasının beklendiğini sözlerine ekledi.

TURİZM VE EKONOMİK KATKI VURGUSU
Bolat, Turizm Bakanlığı ile ortaklaşa Çin'den 2 milyon turist getirme projelerinin olduğunu da paylaştı. Çin ile frekans sorunlarının aşıldığını ve Türkiye'ye uçan Çinli havayolu şirketlerinin teşvik edildiğini belirtti. Ayrıca, Türk Hava Yolları'nın filosunu büyütürken operasyonel verimliliği ve yolcu konforunu artırdığını, sürdürülebilir büyüme hedefleriyle ilerlediğini ifade etti. Şirketin ilk uçağının maketinin de sergilendiği etkinlikte, 100. uçağın 2006'da, 500. uçağın ise Aralık 2025'te filoya katıldığı bilgisi paylaşıldı.
- 00:00Tarım arazilerinde kaçak yapılar yıkılıyor: Bahçenizdeki ev tehlikede mi?
- 23:52Anamur'da sigara kaçakçılarına darbe: Binlerce makaron ve tütün ele geçirildi
- 23:43İran'dan tahliye operasyonuna yanıt: Körfez'de hayat sona erebilir
- 23:34CİMER İhbarı SONRASI MARKETE ŞOK BASKIN: 4 Kamyonet Dolusu Ürün Toplatıldı!
- 23:25Türkiye'nin otomotiv devi Arıcıoğlu iflas etti, Avrupa pazarında büyük bir kayıp yaşandı





