GÜNDEM
Yayınlanma : 16 Nisan 2026 16:56

Turizmciler Marmaris'te buluştu: Sektörün geleceği masada

Turizmciler Marmaris'te buluştu: Sektörün geleceği masada
Marmaris'te düzenlenen Uluslararası Karya Vizyon Turizm Buluşması'nda sektör temsilcileri, sürdürülebilirlik ve Muğla turizminin geleceği üzerine fikir alışverişinde bulundu. Bakan Yardımcısı Alparslan, Türkiye'nin turizmde küresel başarıla
Turizmciler Marmaris'te buluştu: Sektörün geleceği masada

Güney Ege'nin turizm nabzının attığı Marmaris, bu yıl ikincisi düzenlenen Uluslararası Karya Vizyon Turizm Buluşması'na ev sahipliği yaptı. GETOB (Güney Ege Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği) tarafından organize edilen etkinlik, sektörün duayenlerini ve geleceğe yön veren isimleri bir araya getirerek turizmin sürdürülebilirliği ve geleceği üzerine önemli tartışmaların fitilini ateşledi.

teknik yapı

Turizmciler Marmaris\

MUĞLA TURİZMİ İÇİN DÖNÜM NOKTASI

Muğla Valisi İdris Akbıyık, AK Parti Muğla Milletvekili Kadem Mete, Marmaris Kaymakamı Nurullah Kaya, Marmaris Belediye Başkanı Acar Ünlü ve Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Nadir Alparslan gibi önemli isimlerin katılımıyla gerçekleşen buluşmada, GETOB Başkanı Cengiz Aygün, Muğla'nın köklü turizm potansiyeline dikkat çekti. Aygün, Bodrum'un lüks segmentteki gücü ile Fethiye'nin eşsiz doğa harikalarının entegrasyonuyla bölgenin küresel turizmde çok daha iddialı bir konuma yükselebileceği vizyonunu paylaştı. Marmaris Belediye Başkanı Acar Ünlü ise etkinliğin sadece bir toplantı olmadığını, aynı zamanda geleceğe yönelik bir fikir platformu işlevi gördüğünü vurgulayarak, Marmaris'i herkesin tatil yapmak için can attığı bir destinasyon haline getirme hedefini dile getirdi.

Turizmciler Marmaris\

SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK VURGUSU VE BAŞARI HİKAYELERİ

Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Nadir Alparslan, turizmde yeni dönemin anahtar kelimesinin "sürdürülebilirlik" olduğunu belirterek, Türkiye'nin bu alanda küresel bir lider olma yolunda emin adımlarla ilerlediğini ifade etti. 2030 yılına kadar sürdürülebilir turizm programının ülke genelinde yaygınlaştırılmasının hedeflendiğini açıklayan Alparslan, Türkiye'nin mevcut durumda dünyanın en çok turist ağırlayan dördüncü, en çok gelir elde eden ise yedinci ülkesi konumunda olduğunu hatırlattı. Muğla Valisi Akbıyık da, ilin sahip olduğu 1484 kilometrelik eşsiz kıyı şeridi, tarihi zenginlikler ve 'mavi bayrak'lı plajlarıyla dünya turizminde özel bir yere sahip olduğunu ve dört mevsim turizmin geliştirilmesi gerektiğinin altını çizdi. Buluşmanın ikinci bölümünde ise sektörün geleceğine ışık tutacak çeşitli konularda uzman sunumları gerçekleştirildi.