SAĞLIK
Yayınlanma : 10 Ekim 2025 16:59

Tunceli'de Onkoloji Hizmet Birimi Açılıyor, Mobil Kanser Tarama Aracı İçin Girişimler Başladı

Tunceli'de Onkoloji Hizmet Birimi Açılıyor, Mobil Kanser Tarama Aracı İçin Girişimler Başladı
Tunceli Devlet Hastanesi'nde Onkoloji Hizmet Birimi kısa süre içinde açılacak. Vali Aygöl, erken teşhis için 6 milyon TL değerinde Mobil Kanser Tarama Aracı'nın da şehre kazandırılması için girişimlerin başladığını duyurdu.

Tunceli Devlet Hastanesi'nde Onkoloji Hizmet Birimi'nin faaliyete geçirilmesi için hazırlıklar tamamlanırken, kanserle mücadelede erken teşhisi destekleyecek Mobil Kanser Tarama Aracı'nın şehre kazandırılması yönünde de çalışmalar başlatıldı.

teknik yapı

ONKOLOJİ HİZMET BİRİMİ AÇILIYOR

Tunceli Valisi ve Belediye Başkan Vekili Şefik Aygöl, Tunceli Devlet Hastanesi'ni ziyaret ederek Onkoloji Hizmet Birimi'nin kurulum sürecini yakından inceledi. Vali Aygöl, yaptığı açıklamada, hastanede günde ortalama 2 bin 500 vatandaşa hizmet verildiğini ve vatandaşların en çok talep ettiği konulardan birinin, kanser hastalarının il dışı tedavisi olduğunu belirtti. Bu soruna çözüm bulmak amacıyla ekiplerin yoğun bir çalışma yürüttüğünü vurgulayan Aygöl, çok kısa bir süre içinde Onkoloji Hizmet Birimi'nin hizmete açılacağını duyurdu. Gerekli altyapının hazırlandığını, hekim ve sağlık ekibinin oluşturulduğunu ifade eden Aygöl, 15-20 gün içinde birimin faaliyete geçeceğini ve tanısı konulmuş hastaların tedavilerinin önemli bir bölümünün burada yapılabileceğini söyledi.

ERKEN TEŞHİS İÇİN MOBİL ARAÇ

Vali Aygöl, kanserle mücadelede erken teşhisin önemine dikkat çekerek, bu konuda şehre önemli bir hizmet daha kazandırmak istediklerini dile getirdi. Mobil Kanser Tarama Aracı'nın temini için girişimlerde bulunulduğunu belirten Aygöl, İstanbul Tuncelililer Sağlık ve Eğitim Vakfı ile Tunceli İl Özel İdaresi'nin destekleriyle 6 milyon TL değerindeki tarama cihazını almak için çalışmalara başladıklarını kaydetti. Bu aracın en kısa sürede Tunceli ile buluşturulacağını ve vatandaşların hastalıklarını önceden teşhis ederek onlara önemli bir avantaj sağlanacağını ifade etti.