Tunceli’de, Dünya Doğa Koruma Birliği (IUCN) tarafından yayımlanan ‘Nesli Tükenme Tehlikesi Altında Olan Türlerin Kırmızı Listesi’nde yer alan dağ keçileri, zorlu kış koşulları nedeniyle evlerin arasında yiyecek ararken görüntülendi.

DAĞ KEÇİLERİ YERLEŞİM YERLERİNDE
Çemişgezek ilçesinde iki dağ keçisi, yiyecek bulmakta zorlanınca yerleşim yerine indi. Evlerin arasına kadar giren dağ keçileri, vatandaşlar tarafından cep telefonu kamerasıyla kaydedildi. Yiyecek arayan bu sevimli hayvanları ilgiyle izleyen vatandaşlar, bölgedeki yaban hayatının korunması konusunda daha fazla duyarlılık gösterilmesi gerektiğini vurguladılar.
KAR YAĞIŞI ETKİSİNİ GÖSTERİYOR
Kış mevsiminin etkisini artırmasıyla birlikte, doğal yaşam alanlarında besin bulmakta güçlük çeken dağ keçileri, son günlerde Çemişgezek ilçe merkezine yakın bölgelerde sıkça görülmeye başlandı. Bu durum, yerel halkın ve doğa severlerin dikkatini çekiyor.







