SAĞLIK
Yayınlanma : 11 Aralık 2025 22:51

Tunceli'de 10 yıl aradan sonra ilk tiroit ameliyatı başarıyla tamamlandı

Tunceli'de 10 yıl aradan sonra ilk tiroit ameliyatı başarıyla tamamlandı
Tunceli Devlet Hastanesi'nde 10 yıl aradan sonra ilk kez tiroit ameliyatı yapıldı. Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Baran Demir ve Op. Dr. Gülberk Uslu tarafından gerçekleştirilen operasyonlar başarıyla tamamlandı.
Tunceli'de 10 yıl aradan sonra ilk tiroit ameliyatı başarıyla tamamlandı

Tunceli Devlet Hastanesi'nde yaklaşık on yıl aradan sonra ilk kez tiroit (guatr) ameliyatı gerçekleştirildi. Genel Cerrahi Kliniği'nde Op. Dr. Baran Demir'in takibindeki 53 yaşındaki Fadime Genç'in ameliyatı, hastanenin ameliyathanesinde başarıyla tamamlandı.

sempati mobilya

Tiroit Cerrahisi Tunceli'de Yeniden Başladı

Operasyonda Op. Dr. Demir'e Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Gülberk Uslu da eşlik etti. İki uzman hekimin yer aldığı cerrahi müdahale, ameliyathane ekibinin koordineli çalışmasıyla sorunsuz bir şekilde bitirildi. Ameliyat sonrası servise alınan hastanın genel durumunun iyi olduğu ve tedavisinin planlandığı gibi sürdüğü bildirildi.

Vatandaşların Çevre İllere Gitme İhtiyacı Azalacak

Bu gelişmeyle birlikte, tiroit cerrahisi ihtiyacı olan vatandaşların artık çevre illere gitme zorunluluğunun ortadan kalkacağı belirtildi. Genel Cerrahi Uzmanı Dr. Baran Demir, iki hastaya tiroit cerrahisi uyguladıklarını ve her iki hastanın da patolojisinin temiz olduğunu söyledi. Bir hastada tiroidin sol lobunun alındığını, diğer hastada ise tiroit bezinin tamamının alındığını belirten Demir, hastaların kontrollerinde herhangi bir sorun yaşanmadığını ifade etti. Ses tellerindeki olası sorunları önlemek için ameliyat sırasında sinir monitörizasyonu kullanıldığını da ekledi. Dr. Demir, hastaların yarın taburcu edileceğini ve Tunceli Devlet Hastanesi'nde uzun süredir yapılmayan bu operasyonun yeniden gerçekleştirilmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi.