Trump ve Epstein heykelinin yeniden konulması

Washington Post'un haberine göre, Donald Trump ve Jeffrey Epstein'ı el ele gösteren heykel, daha önce kaldırılmasına rağmen onarılarak yeniden Kongre binası önüne yerleştirildi. Beyaz Saray ve İçişleri Bakanlığı'ndan konuyla ilgili açıklama gelmedi.
Amerikan Washington Post gazetesinin bildirdiğine göre, daha önce kaldırılan ve Donald Trump ile Jeffrey Epstein'ı el ele gösteren bir heykel, yeniden Kongre binası önüne yerleştirildi.
HEYKELİN DURUMU
"The Secret Handshake" adlı bir grup tarafından yapılan ve daha önce "izin kurallarına uymadığı" gerekçesiyle 24 Eylül'de kaldırılan heykelin, taşıma sırasında hasar gören kısımlarının onarıldıktan sonra tekrar yerleştirildiği gözlemlendi. Beyaz Saray ve İçişleri Bakanlığı, konuyla ilgili açıklama taleplerine yanıt vermedi.
HEYKELİN ANLAMI
ABD'de 23 Eylül'de Kongre binası önüne konulan heykelin altında, Trump ile Epstein arasındaki ilişkiye atıfta bulunan "Sonsuza dek en iyi arkadaşlar" ifadesi yer alıyordu. Heykelin kaidesinde ise "Başkan Donald J. Trump ile 'en yakın dostu' Jeffrey Epstein arasındaki uzun soluklu bağı kutluyoruz." yazısı bulunuyordu.
EPSTEIN SKANDALI
En küçüğü 14 yaşında olmak üzere 18 yaş altındaki onlarca kız çocuğuna cinsel istismarda bulunmak ve bir fuhuş ağı oluşturmakla suçlanan Jeffrey Epstein, 10 Ağustos 2019'da tutuklu bulunduğu New York Manhattan Metropolitan Merkez Hapishanesi'ndeki hücresinde ölü bulunmuştu. Epstein'ın dava dosyalarında Prens Andrew, ABD Başkanı Trump, eski ABD Başkanı Bill Clinton gibi birçok ünlü ismin adı geçmişti. ABD Federal Soruşturma Bürosu (FBI) ve ABD Adalet Bakanlığı'nın incelemeleri sonucunda, Epstein'ın intihar ettiği sonucuna varılmıştı.
- 12:47EGİAD'dan iş dünyasına yapay zeka hamlesi: Teoriden pratiğe geçiş!
- 12:37İzmir'de kentsel dönüşüm mağdurları, CHP yönetimini protesto etti
- 12:27Köyceğiz BİLSEM'den sanat alanında üç bildiri kabul edildi
- 12:17Datça'da kadın üreticilerden çağla turşusu ile ekonomik hamle
- 12:1323 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Coşkusu 18 Nisan’da Oasıs Bodrum’da





