Trump'tan Maduro'ya şok teklif: 'Ülkeyi terk et, yoksa...'

Trump, Maduro'ya ülkeyi terk etmesi için bir teklifte bulundu, ancak Maduro bu teklifi reddederek kendi koşullarını öne sürdü.
ABD Başkanı Donald Trump, Venezuela lideri Nicolás Maduro ile yaptığı telefon görüşmesini doğruladı. Ancak görüşmenin detayları hakkında gazetecilere açıklama yapmaktan kaçınan Trump, 'İyi ya da kötü geçtiğini söyleyemem, sadece bir telefon görüşmesiydi' ifadelerini kullandı.
TRUMP'IN MADURO'YA SON ULTİMATOMU
Görüşme sırasında Trump'ın, Maduro'ya 'Kendinizi ve yakınlarınızı kurtarabilirsiniz, ama ülkeyi hemen terk etmelisiniz' şeklinde açık bir mesaj ilettiği iddia edildi. Bu teklifin Maduro'nun ailesini de kapsadığı belirtilirken, liderin istifa etmeyi kabul etmesi halinde söz konusu önerinin hayata geçirilebileceği kaydedildi.
MADURO'NUN YANITI: RED VE KOŞULLAR
Maduro'nun ise bu teklifi reddettiği ve karşılığında dünya çapında dokunulmazlık, siyasi kontrolü devretme ancak silahlı kuvvetlerin kontrolünü elinde tutma gibi taleplerde bulunduğu öne sürüldü. Trump ve Maduro arasında başka bir doğrudan temas olmadığı belirtilirken, Maduro'nun Venezuela hava sahasının kapatılmasının ardından ikinci bir görüşme talep ettiği ifade edildi. Miami Herald gazetesi, ilk görüşmenin Brezilya, Katar ve Türkiye aracılığıyla gerçekleştiğini aktardı.
- 16:23Dizi dünyasında şok ayrılıklar: Üç gözde başrol ekranlara veda ediyor
- 16:16Mikro robotlar, devrim niteliğinde otonom karar alma yeteneğiyle tanıştı
- 16:09Çin'de akıl almaz mühendislik: Tren, 19 katlı binanın içinden geçiyor!
- 16:02Zaragoza'da yer altındaki enerji kaynağı: Buzdolabı etkisi yaratan jeotermal sistem
- 15:54Danimarka ve Almanya, denizaltından dev bir köprüyle adeta birleşiyor: Ulaşım devrimi yolda!






