Trump, Putin'e mektup gönderdi: Ukraynalı çocuk kaçırmalarına değindi

Eski ABD Başkanı Donald Trump, Alaska'da Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'e bir mektup verdi. Mektubun, Ukrayna savaşındaki çocuk kaçırmalarını ele aldığı belirtildi.
Beyaz Saray kaynaklarının Reuters haber ajansına verdiği bilgiye göre, ABD eski Başkanı Donald Trump, Alaska'da düzenlenen zirvede Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'e bir mektup teslim etti. Slovenya doğumlu Melania Trump ise bu zirveye katılmadı.
MEKTUBUN İÇERİĞİ
Yetkililer, mektubun içeriğiyle ilgili ayrıntılı bilgi paylaşmaktan kaçındı. Ancak, Ukrayna savaşında yaşanan çocuk kaçırmalarına değinildiği doğrulandı. Mektubun varlığı daha önce kamuoyuna açıklanmamıştı. Rusya'nın Ukraynalı çocukları zorla alıkoyması, Ukrayna yönetimi için oldukça hassas bir konu. Ukrayna, on binlerce çocuğun ailelerinin veya vasilerinin rızası olmadan Rusya'ya veya işgal altındaki bölgelere götürülmesini soykırım kapsamına giren bir savaş suçu olarak tanımlıyor.
ZELENSKİ'DEN TEŞEKKÜR
Ukrayna Dışişleri Bakanı, Devlet Başkanı Volodimir Zelenski'nin, Trump ile yaptığı telefon görüşmesinde First Lady'ye teşekkürlerini ilettiğini duyurdu. Ukrayna Dışişleri Bakan Yardımcısı Andrii Sybiha, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, 'Bu gerçek bir insaniyet örneği' ifadesini kullandı. Moskova yönetimi ise çocukları savaş bölgesinden koruduklarını iddia ediyor. Ancak Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Ofisi, Rusya'nın 2022'deki geniş çaplı işgalden bu yana milyonlarca Ukraynalı çocuğun haklarını ihlal ettiğini ve onlara büyük acılar yaşattığını raporlamıştı.
ATEŞKES GÖRÜŞMESİ
Öte yandan, Trump ve Putin, Alaska'daki ABD askeri üssünde yaklaşık üç saat süren görüşmelerinde Ukrayna savaşında ateşkes konusunda bir anlaşmaya varamadı.
- 13:12Elf kulağı estetiği: Gençlerin sosyal medya rüzgarında yeni akım
- 13:05Beşiktaş'ta bayram coşkusu: Başkan ve yönetimden taraftara sıcak mesajlar
- 12:58Seattle merkezli pizzacı robot şirketi iflas etti
- 12:50Muratpaşa'da Turunç Masa'dan rekor çözüm: Nisan'da 12 binden fazla vatandaşın sesi duyuldu
- 12:43Esenyurt'ta kıskançlık dehşeti: Genç kızı bıçakladı





