Trump, Netanyahunun Gazzedeki saldırılarına destek verdi

ABD Başkanı Trump, İsrailin Gazzeye yönelik saldırılarına destek vererek Haması uyardı. Saldırılarda ölü sayısı 18e ulaştı.
İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Hamasın ateşkesi ihlal ettiğini belirterek Gazzeye saldırı talimatı vermiştir. ABD Başkanı Donald Trump ise, İsrailin bu saldırılara karşılık verme hakkına sahip olduğunu ifade etti.

İSRAİLİN GAZZEYE SALDIRISI
Netanyahunun açıklamalarının ardından, İsrail savaş uçakları Gazzeye yönelik hava saldırılarına başladı. Saldırılar, Gazze Şeridinin kuzeyinde bulunan Şifa Hastanesi çevresini hedef alırken, El Şati Mülteci Kampı da saldırıların merkezindeydi. Bu saldırılar sonucunda en az 18 kişinin yaşamını yitirdiği bildirilmektedir.
HAMAS VE ABDNİN YANITLARI
Saldırılara ilişkin açıklama yapan Trump, Hamasın Ortadoğudaki barış sürecinin küçük bir parçası olduğunu ve uygun davranmadığı takdirde yok edileceğini belirtti. Hamas ise ateşkese bağlı olduklarını ve İsrailin saldırılarının kendileriyle ilgisi olmadığını vurguladı. Ayrıca, Kassam Tugayları, 2 İsrailli esirin cesedinin enkazdan çıkarıldığını açıkladı.
- 02:57Malatya'da yolun karşısına geçerken canından oldu: İki araç hızla gelip hayatını aldı
- 02:04Jessica Alba, 17 yıllık evliliğin ardından yeni aşkıyla plajda görüntülendi
- 01:50Elazığ'da apartman alevler içinde kaldı: 1 hamile kadın dahil 4 kişi etkilendi
- 00:22Kemikli rampalarında bayram dönüşü trafiği gece de yoğun
- 00:00Fatih Sultan Mehmet ve kahraman ordusu rahmetle anıldı: 573. yıl kutlu olsun





