DÜNYA
Yayınlanma : 09 Ekim 2025 02:52

Trump: İsrail ve Hamas barış planının ilk aşamasını onayladı

Trump: İsrail ve Hamas barış planının ilk aşamasını onayladı
ABD Başkanı Trump, İsrail ve Hamas'ın barış planının ilk aşamasını onayladığını duyurdu. Trump, Katar, Mısır ve Türkiye'ye arabuluculukları için teşekkür ederken, TBMM'den de Gazze'ye yönelik ortak tepki geldi.

ABD Başkanı Donald Trump, sosyal medya hesabı üzerinden Gazze'deki ateşkes sürecine dair önemli bir açıklama yayımladı.

teknik yapı

ATEŞKES SÜRECİNDE İLK ADIM

Trump, "İsrail ve Hamas'ın, barış planımızın ilk aşamasını onayladığını duyurmaktan büyük gurur duyuyorum." ifadesini kullanarak, bu anlaşmayla tüm esirlerin yakın zamanda serbest kalacağını belirtti. Başkan, bu gelişmenin İsrail'in askerlerini üzerinde anlaşmaya varılan hatta çekeceği ve güçlü, kalıcı bir barışa doğru atılmış ilk adım olacağını vurguladı.

ARABULUCULARA TEŞEKKÜR

Ateşkes sürecine katkı sağlayan ülkelere de teşekkür eden Trump, bu tarihi olayın gerçekleşmesinde kendileriyle birlikte çalışan Katar, Mısır ve Türkiye'den arabuluculara minnettarlığını dile getirdi. Trump, bu anlaşmanın Arap ve Müslüman dünyası, İsrail, ABD ve bölge ülkeleri için büyük önem taşıdığını sözlerine ekledi.

TBMM'DEN TEPKİ

Öte yandan, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM), Gazze'deki olaylara ilişkin ortak bir tepki göstererek Gazze tezkeresini kabul etti.