ABD Başkanı Donald Trump, Salı günü New York'taki Birleşmiş Milletler Genel Kurulu çerçevesinde İran’ın BM heyetiyle üç saatlik bir toplantı yapıldığını duyurdu.
İlk temaslar gerçekleşti
Bu görüşmede ABD tarafını temsil edenler arasında Steve Witkoff ve Jared Kushner yer aldı. İran tarafında ise Dışişleri Bakanı Abbas Arakçı'nın katılımı dikkat çekti. Savaşın yedinci ayına girmesiyle barışın sağlanmasının zorlaştığı bir ortamda, bu buluşma iki ülke yetkilileri arasında Haziran ayından bu yana gerçekleştirilen ilk görüşme oldu.
Görüşme sonrası açıklamalar yapıldı
Trump, toplantıdan önce yaptığı açıklamada, “Steve ve Jared bugün İran’ın arabulucularıyla çok verimli bir görüşme gerçekleştirdi. Bir anlaşma yapmaları yönünde büyük bir ivme olduğunu düşünüyorum” ifadesini kullandı. Görüşmenin ardından Witkoff, “Uzun görüşmeler gerçekleştirdik. Yapıcı ve umut verici olacağını umduğumuz bir müzakere turunu başarıyla tamamladık” dedi. İran devlet televizyonu ise bu görüşmenin ABD tarafından talep edildiğini belirtti.









