Trump, İran'a yönelik saldırıların ne zaman biteceğine dair ipuçları verdi

Trump, İran'a yönelik saldırıların ne zaman biteceğine dair kesin bir tarih vermedi, ancak bu kararı alırken birçok faktörü göz önünde bulunduracağını söyledi.
ABD Başkanı Donald Trump, İran'ın yeni lideri Mücteba Hamaney'in seçilmesinin ardından The Times of Israel gazetesine önemli açıklamalarda bulundu.
SON KARARI BEN VERECEĞİM
Trump, İran'a yönelik saldırıların ne zaman sona ereceğine dair net bir tarih vermekten kaçınarak, bu kararı alırken birçok faktörü göz önünde bulunduracağını ifade etti. "Son kararı ben vereceğim, ancak Netanyahu'nun görüşlerini de dikkate alacağım" şeklinde konuştu.
İSRAİL’İ YOK ETMEYİ HEDEFLEDİLER
28 Şubat'ta başlayan saldırıların amacının İran'ın İsrail'i ve çevresindekileri yok etmek olduğunu savunan Trump, "Birlikte çalıştık ve İsrail’i yok etmek isteyen bir ülkeyi yok ettik" dedi. Ayrıca, ABD'nin savaşı sona erdirmesi durumunda İsrail'in saldırılara devam etmeyeceğini düşündüğünü belirtti. Beyaz Saray Basın Sözcüsü Karoline Leavitt ise yaptığı açıklamada, Washington yönetiminin savaşın 4 ila 6 hafta sürmesini beklediğini duyurdu.
- 00:50Turizm sektöründe Greendeks ile sürdürülebilirlik dönemi başladı
- 00:39Avrupa hava yollarından jet yakıtı krizi alarmı: Acil önlem istiyorlar!
- 00:29AB'de jet yakıtı tedarikinde endişeler artıyor
- 00:20Kahramanmaraş Jandarmasından Nefes Kesen 3 Aylık Operasyon: Silahlar ve Uyuşturucu Ele Geçirildi, 275 Kişi Tutuklandı
- 00:10Culebra Yarması: Dağları aşarak okyanusları birleştiren mühendislik harikası





