ABD Başkanı Donald Trump'ın Birleşmiş Milletler'deki ziyareti, beklenmedik olaylarla gölgelendi. Trump ve eşi, BM genel merkezine girdikten sonra kullandıkları yürüyen merdiven aniden durdu. Başkan ve eşi, merdivenleri yürüyerek çıkmak zorunda kaldılar.
ARIZALAR ZİNCİRİ
Daha sonra, Trump'ın BM Genel Kurul'daki konuşması sırasında teleprompter arızası yaşandı. Trump, bu durumu esprili bir şekilde geçiştirmeye çalışsa da, Beyaz Saray olayları tesadüf olarak görmüyor.
BEYAZ SARAY'DAN SERT AÇIKLAMA
Beyaz Saray Basın Sözcüsü Karoline Leavitt, X platformunda yaptığı açıklamada, yürüyen merdivenin kasıtlı olarak durdurulmuş olabileceğini belirtti ve soruşturma başlatılması gerektiğini vurguladı. Leavitt, Fox News'e verdiği demeçte de, Gizli Servis'in konuyu araştırdığını söyledi. BM ise, bir kameramanın yürüyen merdivenin emniyet sistemini yanlışlıkla tetiklemiş olabileceğini açıkladı. Trump ise, yaşananları Birleşmiş Milletler'in yetersizliğine bağladı.








