DÜNYA
Yayınlanma : 31 Mart 2026 07:28

Trump, Hürmüz Boğazı'ndaki askeri harekâtı sonlandırmaya hazır

Trump, Hürmüz Boğazı'ndaki askeri harekâtı sonlandırmaya hazır
Donald Trump, Hürmüz Boğazı'ndaki askeri harekâtı sonlandırmaya hazır olduğunu açıkladı. Diplomasi ön planda tutulacak.

ABD ve İsrail’in Tahran’ı bombalamasıyla başlayan İran savaşında 32. güne girildi. Savaşın sona erip ermeyeceği hakkında hala belirsizlikler sürerken, The Wall Street Journal dikkat çeken bir iddiayı gündeme taşıdı.

sempati mobilya

TRUMP'TAN ŞAŞIRTAN AÇIKLAMA

Hükümet kaynaklarına göre Donald Trump, Hürmüz Boğazı'nın büyük ölçüde kapalı kalması durumunda bile İran’a yönelik askeri harekâtı sonlandırmaya hazır olduğunu danışmanlarına iletti. Bu açıklama, savaşın seyrini değiştirebilecek önemli bir gelişme olarak değerlendiriliyor.

DİPLOMASİ ÖN PLANDA

The Wall Street Journal’ın aktardığına göre Trump yönetimi, Hürmüz Boğazı'nın yeniden açılmasına yönelik bir operasyonun, çatışmanın planlanan 4-6 haftalık süresini aşacağı değerlendirmesinde bulundu. Washington'un, Tahran üzerinde diplomatik baskıyı artırmayı ve İran’ın deniz ve füze kapasitesini etkisiz hale getirmeyi hedeflediği ifade edildi. Eğer diplomasi sonuç vermezse, Hürmüz Boğazı'nın açılması için Avrupa ve Körfez ülkelerinin öncülük etmesi isteneceği belirtiliyor. Askeri seçenekler ise şu an için ikinci planda tutuluyor.