DÜNYA
Yayınlanma : 04 Ekim 2025 21:44

Trump: Gazze'de barış anlaşmasına yaklaşıldı, Erdoğan yardımcı oldu

Trump: Gazze'de barış anlaşmasına yaklaşıldı, Erdoğan yardımcı oldu
ABD Başkanı Donald Trump, Gazze'de barış anlaşmasına yaklaşıldığını ve Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın bu süreçte 'çok yardımcı' olduğunu belirtti. Trump, Hamas'a anlaşmayı geciktirmemesi yönünde uyarıda bulundu.

ABD Başkanı Donald Trump, Gazze'de ateşkes ve kalıcı barış anlaşmasına "çok yaklaşıldığını" bildirdi. Axios'a verdiği demeçte Trump, sürecin birkaç gün içinde tamamlanabileceğini belirtti ve İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'ya "Bu senin zafer şansın" dediğini aktardı.

teknik yapı

ERDOĞAN'IN ROLÜ

Trump, görüşmeler sırasında Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Hamas üzerinde önemli bir etkisi olduğunu ve rehinelerin serbest bırakılması sürecinde "çok yardımcı" olduğunu vurguladı. Erdoğan'ı "sert bir adam ama dostum" olarak tanımlayan Trump, bu konudaki katkısını takdir ettiğini ifade etti.

ABD'DEN HAMAS'A UYARI

Bir ABD'li yetkili, Trump'ın Cuma günü Erdoğan ile yaptığı telefon görüşmesinde anlaşmaya destek istediğini doğruladı. Trump, İsrail'in bombardımanları durdurma kararını memnuniyetle karşılarken, Hamas'a yönelik sert bir uyarıda bulundu. Trump, "Rehine anlaşmasını geciktirmeye kalkarlarsa bu fırsat ortadan kalkar. Gecikmeye tahammül etmeyeceğim. Herkes adil biçimde muamele görecek, ama bu işi hemen bitireceğiz." ifadelerini kullandı.