ABD Başkanı Donald Trump, İran'a karşı başlatılan "Epic Fury Operasyonu"nun ardından Orta Doğu'dan 9 binden fazla Amerikalının güvenli bir şekilde tahliye edildiğini duyurdu.
Tahliye Operasyonları Devam Ediyor
Trump, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, bölgeden ayrılmak isteyen ABD vatandaşlarını ABD Dışişleri Bakanlığı'nın "Step.State.Gov" adresi üzerinden kayıt olmaya çağırdı. Bu kayıtların, bakanlığın vatandaşların nerede olduğunu belirlemesine ve seyahat seçenekleri sunmasına olanak sağlayacağını belirtti. Ücretsiz uçuşlar ve ticari seçenekler için rezervasyonların yapıldığını ve bu imkanların zamanla artmasının beklendiğini ifade etti.
Dışişleri Bakanlığı Vatandaşları Bilgilendirdi
Bölgedeki ABD vatandaşlarının, 7 gün 24 saat hizmet veren ABD Dışişleri Bakanlığı Görev Gücü'ne de ulaşabileceği hatırlatıldı. Bu çağrı, Orta Doğu'daki güvenlik endişeleri ve operasyonlar nedeniyle bölgede bulunan ABD vatandaşlarının güvenliğini sağlamayı amaçlıyor.








