Trump: Bagram Hava Üssü'nü geri almak istiyoruz

ABD Başkanı Donald Trump, Afganistan'daki Bagram Hava Üssü'nü geri almak istediklerini açıkladı. Trump, üssün Çin'in nükleer tesislerine yakınlığı nedeniyle stratejik önemini vurguladı.
ABD Başkanı Donald Trump, İngiltere ziyaretinde yaptığı açıklamada, Afganistan'daki Bagram Hava Üssü'nü geri almak için çalıştıklarını duyurdu. Trump, bu üssün Çin'in nükleer silah üretim tesislerine yakınlığı nedeniyle stratejik öneme sahip olduğunu vurguladı.
STRATEJİK ÖNEM
2021 yılında ABD'nin tahliyesiyle Taliban'ın kontrolüne geçen Bagram Hava Üssü, 11 Eylül saldırılarından sonra ABD öncülüğündeki güçlerin Afganistan'daki en önemli üssüydü. Trump, üssün geri alınmasının önemini, Çin'in nükleer silah tesislerine olan yakınlığıyla açıkladı.
TALİBAN VE ÇİN
Trump, Taliban'ın bazı taleplerde bulunduğunu ve ABD'nin Bagram Hava Üssü'nü geri almak istediğini belirterek, bu durumun bir flaş haber olabileceğini ifade etti. Eski ABD Başkanı, Afganistan'dan çekilme sürecindeki yönetimi eleştirerek, Bagram'ın kaybını selefi Joe Biden'ın yanlış yönetimine bağladı.
- 02:31Kocaeli'de doğal gaz kokusu paniği: Yangın ve gaz kaçağı peş peşe geldi
- 02:19Bülent Ersoy'dan Gırgıriye Müzikali Krizi Açıklaması: 'Kovulmadım, Yoğunluğumdan Ayrıldım!
- 02:09Washington'da tarihi müzakere: İsrail ve Lübnan bir araya geldi
- 01:59Liseli öğrenciler, itfaiyeden nefes kesen yangın tatbikatıyla hayata hazırlandı
- 01:49Çad'daki göl, uzaydan muhteşem bir ayna gibi görünüyor





