DÜNYA
Yayınlanma : 20 Eylül 2025 04:07

Trump: ABD ordusu, uyuşturucu taşıyan tekneye saldırı düzenledi, 3 'narko-terörist' öldürüldü

Trump: ABD ordusu, uyuşturucu taşıyan tekneye saldırı düzenledi, 3 'narko-terörist' öldürüldü
ABD Başkanı Donald Trump, ABD ordusunun uyuşturucu kaçakçılığı yapan bir tekneye düzenlediği saldırıda üç 'narko-teröristin' öldürüldüğünü açıkladı. Saldırı, Güney Komutanlığı'nın sorumluluk bölgesinde, uluslararası sularda gerçekleşti.

ABD Başkanı Donald Trump, ABD ordusunun uyuşturucu kaçakçılığı yapan bir tekneye düzenlediği saldırıda üç kişinin öldüğünü duyurdu.

teknik yapı

SALDIRI KARAYİPLER'DE GERÇEKLEŞTİ

Trump, Truth sosyal medya platformundan yaptığı açıklamada, saldırının Güney Komutanlığı’nın (SOUTHCOM) sorumluluk bölgesinde, Karayipler, Orta Amerika ve Güney Amerika'da gerçekleştiğini belirtti. Açıklamada, saldırının, 'Belirlenmiş Terör Örgütü' ile bağlantılı bir tekneye yönelik ölümcül bir kinetik saldırı olduğu ifade edildi.

ULUSLARARASI SULARDA GERÇEKLEŞEN OPERASYON

Trump, istihbaratın teknenin yasadışı uyuşturucu taşıdığını ve ABD'ye giden bir kaçakçılık güzergahında seyrettiğini doğruladığını vurguladı. Saldırıda, uluslararası sularda seyreden teknedeki üç erkek 'narko-teröristin' öldürüldüğünü ve hiçbir ABD personelinin zarar görmediğini açıkladı. Trump ayrıca, Amerika'da fentanil, uyuşturucu ve yasadışı ilaç satışının durdurulması ve Amerikalılara yönelik şiddet ve terörizmin sonlandırılması çağrısında bulundu. Bu saldırı, ABD'nin son zamanlarda uyuşturucu taşıyan tekneleri hedef alan üçüncü saldırısı olarak kayıtlara geçti.