ASAYİŞ
Yayınlanma : 11 Eylül 2025 13:32

Tosya'da uyuşturucu operasyonu: 18 yıl 9 ay hapis cezası

Tosya'da uyuşturucu operasyonu: 18 yıl 9 ay hapis cezası
Kastamonu'nun Tosya ilçesinde yapılan uyuşturucu operasyonunda yakalanan üç sanık, farklı hapis cezaları aldı. İç çamaşırına uyuşturucu saklayan E.A., 18 yıl 9 ay hapis cezasına çarptırıldı.

UYUŞTURUCU OPERASYONU DETAYLARI

2023 yılında gerçekleştirilen operasyonda, Kastamonu Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ve Tosya İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, uyuşturucu kullanıldığı ihbarı üzerine bir eve baskın düzenledi. İki ikamet, bir araç ve 8 şahsın üstünde yapılan aramalarda; ruhsatsız tabanca, uyuşturucu madde olduğu değerlendirilen sıvı, uyuşturucu içiminde kullanılan düzenekler, metamfetamin, kokain ve ecstasy hap ele geçirildi. A.B. ve E.A.'nın araçlarında yapılan aramalarda ise daha fazla uyuşturucu, para ve cep telefonu bulundu. E.A.'nın iç çamaşırında sakladığı uyuşturucu madde de ele geçirilenler arasındaydı.

teknik yapı

SANIKLARIN SAVUNMALARI

Duruşmada, sanıklar savunmalarını yaptı. A.B., uyuşturucuyu kullanmak için aldığını, satıcılık amacının olmadığını iddia etti. E.A. ise üzerindeki suçlamaları reddetti ve uyuşturucunun A.B.'ye ait olduğunu, kendisinin bilgisi dışında olduğunu belirtti. H.Ç. de uyuşturucu ticareti suçlamasını reddetti ve kendisine iftira atıldığını savundu. Sanık S.A. ise olayla ilgisinin olmadığını belirterek beraatini istedi.

MAHKEMENİN KARARI

Mahkeme, sanık A.B. ve H.Ç.'yi 'uyuşturucu ticareti yapma' suçundan 15 yıl hapis ve adli para cezasına, E.A.'yı ise 18 yıl 9 ay hapis ve adli para cezasına çarptırdı. Sanık S.A. ise beraat etti.