Torbalı'da 9. Yörük Şenliği'ne sayılı günler kaldı: Geri sayım başladı!

Torbalı'da 9. Yörük Şenliği 19 Nisan'da Ahmetli Köyü'nde düzenlenecek. Kültürel etkinlikler, konserler ve keşkek ikramı yapılacak.Torbalı'da 9. Yörük Şenliği'ne sayılı günler kaldı: Geri sayım başladı!
İzmir'in Torbalı ilçesinde bu yıl dokuzuncusu düzenlenecek olan geleneksel Yörük Şenliği için hazırlıklar tamamlandı. Heyecanla beklenen etkinlik, 19 Nisan Pazar günü Ahmetli Köyü'nde kapılarını aralayacak.

Kültürel Miras Yaşatılacak
Ahmetli Köyü Yörük Kültürü Geliştirme ve Yaşatma Derneği'nin öncülüğünde ve Torbalı Belediyesi'nin desteğiyle organize edilen şenliğe, Türkiye'nin dört bir yanından Yörük derneklerinin katılımı bekleniyor. Gün boyu sürecek bu coşkulu etkinlikte, Yörüklerin yaşam tarzı, zengin kültürü ve kadim gelenekleri ziyaretçilere tanıtılacak. Bu özel organizasyonun temel amacı ise kültürel mirasın yaşatılması ve gelecek nesillere aktarılması.

Sanat ve Lezzet Bir Arada
Şenliğin sunuculuğunu deneyimli isim Şehriban Tekçe üstlenirken, araştırmacı ve yazar Ramazan Kıvrak da etkinliğe katılarak Yörük kültürü üzerine değerli bilgiler paylaşacak. Türk müziğinin sevilen sesleri Sultan Torun ve Neslihan Yılmaz Ören ise verecekleri konserlerle katılımcılara unutulmaz müzik dolu anlar yaşatacak. Etkinlik alanında ayrıca Yörük kültürünün vazgeçilmez lezzetlerinden biri olan keşkek, tüm misafirlere ücretsiz olarak ikram edilecek. Ahmetli Köyü Yörük Kültürü Geliştirme Yaşatma Derneği Başkanı Mehmet Şurgun, hazırlıkların yoğun bir tempoda sürdüğünü belirterek tüm vatandaşları şenliğe davet etti. Organizasyonun kapsamlı bir şekilde planlandığını vurgulayan Şurgun, desteklerinden dolayı Torbalı Belediye Başkanı Övünç Demir'e teşekkürlerini iletti.
- 11:00Okul çevreleri sıkı güvenlikte: Menteşe'de polis ve özel güvenlik mesai başında
- 10:51Bursa'da konteynır yangını paniğe neden oldu
- 10:40Avrupa hayali Göztepe için son 5 maçta 5 galibiyet şart mı?
- 10:31Afyonkarahisarlı güreşçiler, uluslararası arenada başarı elde etti
- 10:21Lastiği patlayan tır, alev almadan faciadan döndü!




