TOKİ kurası çekildi, evler ortada yok: Vatandaşlar hayal kırıklığına uğradı

Trabzon Yomra'da TOKİ konutları için kura çekildi ancak evlerin temeli bile atılmadı. Milletvekili Sibel Suiçmez, projenin yerinin bile belli olmadığını belirterek TOKİ'yi eleştirdi.
Trabzon'un Yomra ilçesinde Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından hayata geçirilecek konutlar için yapılan kura çekimi, katılımcılarda büyük bir şaşkınlığa neden oldu. Ocak ayında, Kıbrıs gazileri, şehit aileleri, 3 çocuklu aileler ve engelliler gibi özel gruplardan 300 hak sahibi belirlenmişti. Ancak kura sonrası evlerini görmek isteyen vatandaşlar, projenin henüz temelinin bile atılmadığını öğrenince büyük bir hayal kırıklığı yaşadı.
TEMEL BİLE ATILMADI, YERİ BİLE NET DEĞİL
Durumun vahameti üzerine CHP Trabzon Milletvekili Sibel Suiçmez, konuya dair yaptığı açıklamalarla TOKİ'yi eleştirdi. Suiçmez, "Bu konutların nerede yapılacağını TOKİ de bilmiyor" diyerek, insanlara boş yere ev alma umudu satıldığını belirtti. Yomra Belediye Başkanı Mustafa Bıyık'ın TOKİ'ye konutların yeri hakkında soru sorduğunda "Yeri belli değil" yanıtını aldığını aktaran Suiçmez, "TOKİ, yeri belli olmayan projede insanlara umut verip kura çekimi yaptırıyor, soranlara ne bir yer ne de tamamlanma tarihi söylüyor" ifadelerini kullandı. Şehit aileleri, Kıbrıs Gazileri ve engelliler gibi toplumun dezavantajlı kesimlerinden 300 kişiye 'ev vereceğiz' denilmesine rağmen, bu evlerin nereye inşa edileceğine dair net bir bilginin olmaması, projenin güvenilirliği ve şeffaflığı hakkında ciddi soru işaretleri doğurdu. Vatandaşların beklentileri ve hakları konusunda belirsizlik sürüyor.
- 06:17Şehzadeler'de Anneler Günü sürprizi: Başkan Şimşek'ten kadın personele çiçekli jest
- 06:07Giresun'da mayıs ayında karla mücadele sürüyor
- 05:58Devrek Belediyesi davası: Müfettişe yardım eden personel 'husumet' kurbanı mı?
- 05:48Chery ve Autobacs, elektrikli araç için yeni marka kuruyor
- 05:39Sazlıdere'nin 'Sosyal Konut' vaadi: Rant villaları astronomik fiyatlarla satışta





