Tofaş, Stellantis ile yeni araç üretimi için sözleşme imzaladı

Tofaş, Stellantis ile yeni bir araç üretim sözleşmesi imzaladı. 256 milyon avroluk yatırımla 2026'nın üçüncü çeyreğinde başlayacak üretim, yıllık 150 bin adede ulaşacak ve 2034'e kadar yaklaşık 660 bin araç üretimi hedefleniyor.
Tofaş'ın, Stellantis ile yeni bir araç üretimine ilişkin sözleşme imzaladığı duyuruldu. Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) yapılan açıklamada, 18 Nisan'da alınan kararın detayları paylaşıldı.
YENİ ARAÇ MODELİ İÇİN YATIRIM
Açıklamada, Stellantis markaları (Fiat, Opel, Citroen ve Peugeot) için ihracata yönelik demonte araçlar da dahil yıllık 150 bin üretim kapasitesine sahip yeni hafif araç modelinin, 2026'nın üçüncü çeyreğinden itibaren Türkiye'de çoklu enerji platformunda üretileceği belirtildi. Tofaş ile Stellantis Europe S.P.A arasında, Stellantis markaları için 'K9' modelinin hafif ticari araç ve 'Combi' versiyonlarının üretim ve dağıtım hakkının Tofaş'a verilmesine yönelik bir üretim sözleşmesi imzalandığı ifade edildi.
256 MİLYON AVRO TUTARINDA YATIRIM
Sözleşmeye göre, toplam 256 milyon avroya varan bir yatırımla 2026'nın üçüncü çeyreğinde hayata geçirilecek proje, demonte araçlar (CKD) dahil yıllık 150 bin adet üretim kapasitesine sahip olacak. Yeni İş İlişkisi Proje kapsamında, yatırım faaliyetlerinin tamamlanmasını takiben 2034'ün son çeyreğine kadar yaklaşık yüzde 80'lik bölümü Türkiye piyasası için olmak üzere CKD hariç, yaklaşık 660 bin adet araç üretilmesi hedefleniyor.
- 11:39Karşıyakalı Michal Sokolowski, haftanın 5’ine seçildi
- 11:29Tapusu olan paraya para diyor: İşte yatırımın yeni rotası ve en çok kazandıran 15 şehir!
- 11:18Ordu Bölge Bandosu, Adıyaman’da coşkulu bir konser verdi
- 11:08İç Mimar Yeşim Kozanlı'dan 'Zamanın İzi': Doğal taşın yaşayan dokusu
- 10:59Uzmanlardan bahar aylarında polen alerjisine karşı önemli uyarılar




