• ceylan hafriyat
MAGAZİN
Yayınlanma : 05 Ekim 2026 00:20

Tiyatro dünyası emektar ismi Ethem Özborayı kaybetti

Tiyatro dünyası emektar ismi Ethem Özborayı kaybetti
Devlet Tiyatroları'nın emekli dekoratörü Ethem Özboranın vefatı sanat dünyasında yankı buldu. Selçuk Yöntem ve Işıl Yücesoy gibi isimler taziye mesajları yayımlarken, Özboranın cenazesi bugün Zincirlikuyu'da toprağa verilecek.

Devlet Tiyatroları'nın emekli dekoratörlerinden Ethem Özboranın vefatı, sanat camiasında üzüntüye neden oldu. Uzun yıllar tiyatro dekorasyonu alanında hizmet veren Özboranın ölümü, yakın arkadaşı ve meslektaşı Selçuk Yöntem tarafından sosyal medyada duyuruldu.

Tiyatro dünyası emektar ismi Ethem Özborayı kaybetti 1

Sanat camiasından taziye mesajları

Selçuk Yöntem, sınıf arkadaşı ve çalışma arkadaşı olan Ethem Özboraya sosyal medya hesabından veda ederek, “Allah rahmet eylesin, nur içinde yatsın. Çok üzüldüm” ifadelerini kullandı. Usta oyuncu Işıl Yücesoy da Özboranın vefatı üzerine duygusal bir paylaşım yaparak, tiyatro dünyasının önemli isimlerinden birine veda ettiğini belirtti. Yücesoy, Özboranın birçok oyunun dekor tasarımındaki katkısını vurgulayarak, “Olmadı be güzel kardeşim” sözleriyle üzüntüsünü dile getirdi.

Özboranın sanat hayatı ve cenaze bilgileri

Ethem Özbora, Devlet Tiyatroları'nda sanat teknik müdür yardımcılığı gibi önemli görevlerde de bulunmuştu. Dekor tasarımcısı olarak “Halktan Biri”, “İzninle”, “Ayak Bacak Fabrikası”, “Hırçın Kız” ve “Hababam Sınıfı” gibi pek çok tiyatro oyununda imzası bulunan Özboranın cenazesi, bugün öğle namazını müteakip Zincirlikuyu Camii'nden kaldırılacak ve Zincirlikuyu Mezarlığı'na defnedilecek.