Tire'de vahşi çöp depolama sona eriyor

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin Tire'nin Karateke Mahallesi'ndeki mera alanına yaptığı yasadışı çöp dökümü, bölge halkının tepkisi ve Kaymakamlık'ın keşif kararı sonrası sona erdi. Belediye, çöpleri gömdü ve alanı kapattı.Tire'de vahşi çöp depolama sona eriyor
İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin Tire ilçesi Karateke Mahallesi'ndeki mera alanına yaptığı yasadışı çöp depolama, bölge halkının protestoları ve eylemleri sonucu sona erdi. Kaymakamlık bölgede keşif kararı alırken, belediye ekipleri çöpleri derin çukurlara gömdü ve alanı kapatmaya başladı.

HALKIN TEPKİSİ VE EYLEMLER
İzmir'de Harmandalı Katı Atık Depolama Tesisi'nin kapanmasının ardından İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin Tire'nin Karateke Mahallesi'ndeki mera alanına çöpleri yasa dışı şekilde dökmesi, bölge halkının büyük tepkisini çekti. Belediye ekipleri ile vatandaşlar arasında zaman zaman gerginlikler yaşandı. AK Parti Tire İlçe Başkanı Abdülkadir Uğurlu önderliğinde düzenlenen köylü eylemleri büyük yankı uyandırdı. Cumhur İttifakı ortağı MHP Tire İlçe Başkanı Recep Doğru ve Karateke Mahalle Muhtarı Erkan Tutkaç da eyleme destek verdi.

KAYMAKAMLIK KEŞİF KARARI VE BELEDİYE'NİN ÇALIŞMALARI
Yapılan baskılar sonucu Tire Kaymakamlığı, 13 Ağustos 2024 tarihinde bölgede keşif yapılmasına karar verdi. Bunun üzerine İzmir Büyükşehir Belediyesi ekipleri, bölgeye iş makineleri göndererek çöpleri derin çukurlara gömdü ve toprakla kapattı. Belediye yetkilileri, mera alanının tamamen kapatılmasının ardından Tire'ye çöp dökümünün sona ereceğini duyurdu. AK Parti Tire İlçe Başkanı Abdülkadir Uğurlu, belediyenin hukuk tanımaz tavrını eleştirerek, 'İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin hukuk tanımaz ve vurdumduymaz tavırları, bölge halkını derinden üzmüştür. Tire’yi arka bahçesi gibi gören bu anlayışa vatandaşlarımız en büyük cevabı vermiştir. Yıllardır katı atık tesisi kuramayan Büyükşehir Belediyesi, vahşi depolama ile geleceğimizi tehdit etmiştir. Umarım bu olaylardan ders çıkarılır. Biz her zaman vatandaşımızın yanında olacağız' şeklinde konuştu.
- 12:47EGİAD'dan iş dünyasına yapay zeka hamlesi: Teoriden pratiğe geçiş!
- 12:37İzmir'de kentsel dönüşüm mağdurları, CHP yönetimini protesto etti
- 12:27Köyceğiz BİLSEM'den sanat alanında üç bildiri kabul edildi
- 12:17Datça'da kadın üreticilerden çağla turşusu ile ekonomik hamle
- 12:1323 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Coşkusu 18 Nisan’da Oasıs Bodrum’da



