Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu, Galatasaray ile Beşiktaş arasında oynanan derbi maçındaki bir pozisyonla ilgili ortaya atılan kural hatası iddialarına yönelik açıklamalarda bulundu.

DERBİDE KURAL HATASI YOK
Hacıosmanoğlu, A Spor'a yaptığı değerlendirmede, Galatasaray-Beşiktaş derbisinde herhangi bir kural hatası yapılmadığını belirtti. TFF Başkanı, söz konusu pozisyonun bir hakem hatası olduğunu ifade etti.
ARDA KARDEŞLER'E CEZA
Trabzonspor-Gaziantep FK maçının ardından yaptığı sert açıklamalarla gündeme gelen hakem Arda Kardeşler'in durumu hakkında da konuşan Hacıosmanoğlu, Arda Kardeşler ile doğrudan bir görüşme yapmadığını, muhatabının MHK Başkanı olduğunu söyledi. Hacıosmanoğlu, izinsiz televizyon programlarına katılımın TFF talimatlarına aykırı olduğunu ve bu nedenle Kardeşler'in ceza aldığını belirtti.
YABANCI VAR İÇİN ÇALIŞMALAR
Başkan Hacıosmanoğlu, yabancı VAR uygulaması konusundaki çalışmaları da aktardı. UEFA Başkanı Aleksander Ceferin ve FIFA Başkanı Gianni Infantino'dan iki hakem ve VAR direktörü talep ettiklerini, bu isimlerin 30 gün boyunca Türkiye'de bulunacağını belirtti. Bu direktörlerin ayda bir yüz yüze ve haftada bir online eğitimler vereceğini söyleyen Hacıosmanoğlu, amaçlarının VAR'daki hataları sıfıra indirmek olduğunu vurguladı. Yerli ve yabancı VAR istatistikleri arasında önemli bir fark bulunmadığını da ekledi. VAR odasının canlı yayınlanması talebinin ise mevcut kurallar gereği mümkün olmadığını sözlerine ekledi.







