BİLİM VE TEKNOLOJİ
Yayınlanma : 16 Eylül 2025 23:10

TEKNOFEST İstanbul: Yarın Kapılarını Açıyor

TEKNOFEST İstanbul: Yarın Kapılarını Açıyor
TEKNOFEST İstanbul, yarından itibaren Atatürk Havalimanı'nda kapılarını açıyor. Yerli ve milli teknolojilerin sergileneceği festival, 17-21 Eylül tarihleri arasında milyonlarca ziyaretçiyi ağırlayacak.
TEKNOFEST İstanbul: Yarın Kapılarını Açıyor

YERLİ VE MİLLİ ÜRÜNLER SERGİLENECEK

TEKNOFEST Genel Sekreteri Muhammet Saymaz, festivalin hazırlıklarının tamamlandığını ve gençlere geleceğe yönelik bir kapı açtığını belirtti. 17-21 Eylül tarihleri arasında Atatürk Havalimanı'nda düzenlenecek festival, havacılık, uzay ve teknoloji alanlarında birçok etkinliğe ev sahipliği yapacak.

teknik yapı

MİLYONLARI BİR ARAYA GETİRECEK

Festival, miniklerden gençlere, ailelerden teknoloji meraklılarına kadar geniş bir kitleye hitap edecek. Saymaz, vatandaşları toplu taşıma kullanarak festivali ziyaret etmeye davet etti ve online kayıt yaptırmanın önemini vurguladı. 80 bin metrekarelik alanda düzenlenecek TEKNOFEST, birçok yerli ve milli ürünün sergileneceği büyük bir etkinlik olacak. SOLOTÜRK, Türk Yıldızları ve Atak helikopterleri de festivalde yer alacak.

BÜYÜK BİR HEYECAN BEKLENTİSİ

Festival, Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı (T3 Vakfı) tarafından düzenleniyor ve 13. yılında İstanbul'da gerçekleştiriliyor. Festivalin, bilim, teknoloji ve inovasyon alanlarındaki gelişmeleri sergilemesi ve gençlerin bu alanlara olan ilgilerini artırması bekleniyor.