Tekirdağ'da kimya tesislerine şok denetim: Koku ve emisyon ölçümleri başladı

Tekirdağ'da kimya tesislerinde koku ve emisyon denetimleri başlatıldı, Çorlu Çayı'nda ise drone ile kaçak deşarj kontrolleri yapılıyor.Tekirdağ'da kimya tesislerine şok denetim: Koku ve emisyon ölçümleri başladı
Tekirdağ Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Müdürlüğü, Ergene ve Çorlu hattındaki kimya tesislerinde koku ve emisyon denetimleri gerçekleştirdi. Ayrıca, Çorlu Çayı'na yönelik kaçak deşarj kontrolleri de yapıldı.

KİMYA TESİSLERİNDE İKİ AYLIK ÖLÇÜM
Müdürlük, Ergene ilçesindeki kimya işletmelerinden kaynaklanan koku ve organik bileşik emisyonlarını tespit etmek için saha çalışması yaptı. Tesislerde anlık aktif örnekleme yöntemiyle ölçümler alındı ve pasif örnekleme tüpleri yerleştirildi. İki ay sürecek bu çalışmalar sonucunda, emisyon konsantrasyonları belirlenecek ve 2872 sayılı Çevre Kanunu'na göre gerekli idari işlemler uygulanacak.

ÇORLU ÇAYI'NDA DRONE İLE DENETİM
Çerkezköy ile Ergene ilçesi Sağlık Mahallesi arasındaki Çorlu Çayı güzergahında da denetimler yapıldı. Müdürlük ekipleri, drone ile havadan görüntüleme çalışmaları yaparak dere yatağı ve çevresini inceledi. Kaçak deşarjlar tespit edildiğinde, yine 2872 sayılı Çevre Kanunu gereği idari yaptırımlar uygulanıyor ve deşarj hatları kapatılarak takip ediliyor.




