TBB'deki gerginlik sonrası Alemdar'dan sert uyarı

TBB'deki mektup gerginliği sonrası Yusuf Alemdar, sosyal medya üzerinden sert eleştirilerde bulunarak, tarafsızlığı vurguladı ve uygulamaların kabul edilemez olduğunu belirtti.
Türkiye Belediyeler Birliği (TBB) seçimlerinde yaşanan ve arbedeye dönüşen 'mektup' gerginliği, Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Alemdar'ın sert açıklamalarıyla devam ediyor.
MEKTUP OKUNMASI TARTIŞMALI
TBB Meclisi, Başkan, Meclis Başkanlık Divanı, İhtisas Komisyonu Üyeleri ve Encümen Üyeleri seçimi için Ankara'da toplandı. TBB Başkanvekili ve Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer'in açılış konuşmasının ardından Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu, İBB davası kapsamında tutuklu olan Ekrem İmamoğlu'nun mektubunu okumak istedi. Ancak bu durum, salonda büyük tepkilere yol açtı ve AK Partili ile CHP'li belediye başkanları arasında tartışmalara neden oldu. Kısa sürede bu tartışmalar fiziksel bir arbedeye dönüştü.
ALEMDAR'DAN KAMUSAL UYARI
Yaşanan olayların ardından sosyal medya hesabından bir açıklama yapan Alemdar, "Kamusal bir statüsü olmayan ismin mesajının divanda okunması açık bir usul hatasıdır" ifadelerini kullandı. Alemdar, Türkiye Belediyeler Birliği'nin tarafsızlığı ve kurumsal itibarının korunmasının önemine vurgu yaparak, "Bu tür uygulamalar kabul edilemez. TBB bir partinin arka bahçesi değildir, bu tavır yerel yönetimlerin birlik ruhunu zedeler" dedi.
- 22:16Samsunspor, Galatasaray'ı 4-1'le devirdi!
- 22:07Talisca sahadan golleriyle sildi: Başakşehir'e hat-trick şoku!
- 21:58Hız sınırı 17,3 mil: Sürücüleri şaşırtan tabelanın ardındaki dahice strateji
- 21:49Bülent Ersoy'dan dudak uçuklatan anlaşma: Reklam tarihine geçti!
- 21:30İran'da yürek burkan patlama: 14 asker şehit düştü, 2 yaralı





