Tayland-Kamboçya Sınırında Kanlı Çatışma: 12 Ölü

Tayland ve Kamboçya arasında sınırda yaşanan çatışmalarda 11 sivil ve 1 asker olmak üzere toplam 12 kişi hayatını kaybetti. Tayland, Kamboçya ile sınır kapılarını kapattı ve diplomatik ilişkileri askıya aldı.Tayland-Kamboçya Sınırında Kanlı Çatışma: 12 Ölü
Tayland ve Kamboçya sınırında sabah saatlerinde başlayan çatışmalar, 12 kişinin ölümüne yol açtı. Tayland Sağlık Bakanlığı'nın açıklamasına göre, Kamboçya ordusunun roketli saldırıları sonucu 11 sivil hayatını kaybetti. Ayrıca, çatışmalarda bir Tayland askeri de öldü.

KANLI ÇATIŞMA TA MOAN THOM TAPINAĞI YAKINLARINDA
Çatışmalar, iki ülke arasında uzun süredir anlaşmazlık konusu olan Ta Moan Thom Tapınağı yakınlarında yaşandı. Saldırılar, karşılıklı çatışmalarla başlayıp, hava ve roketli saldırılara dönüştü. Tayland Kraliyet Ordusu, Kamboçya birliklerinin yerel saatle 09.40'ta yerleşim bölgelerine saldırdığını ve yaklaşık 40 bin sivilin 86 köyden tahliye edildiğini açıkladı. Tayland ordusu ise F-16 savaş uçakları ve uzun menzilli roketatarlarla karşılık verdi.

SINIR KAPILARI KAPATILDI, DİPLOMATİK İLİŞKİLER ASKİYA ALINDI
Tayland hükümeti, Kamboçya ile olan sınır kapılarını geçici olarak kapattı. Phnom Penh'deki Tayland Büyükelçiliği, ülkedeki vatandaşlarına güvenlik gerekçesiyle ülkeyi terk etme çağrısında bulundu. İki ülke, diplomatik temsilcilerini geri çekti ve bölgedeki tüm resmi temasları askıya aldı. Kamboçya'nın eski Başbakanı Hun Sen, Birleşmiş Milletler'den acil müdahale istedi ve Tayland ordusunun Kamboçya topraklarına saldırdığını belirtti. Kamboçya Savunma Bakanlığı Sözcüsü Maly Socheata ise Tayland askerlerinin Ta Mone Thom Tapınağı çevresine tel örgü çekerek sınır anlaşmalarını ihlal ettiğini ve çatışmaların Prasat Ta Krabey Tapınağı'na da yayıldığını açıkladı. Tayland daha önce, anlaşmazlık konusu bölgeye Kamboçya tarafından mayın yerleştirildiğini iddia etmişti, ancak Phnom Penh bu iddiayı reddetmişti.
- 08:47Altın yatırımcılarını tedirgin eden gelişmeler yaşanıyor
- 08:37Oyuncu Wilma Elles, mobilya firmasına 600 bin TL'lik dava açtı: Fotoğrafları izinsiz kullanılmış!
- 08:27Şiddetli alçak basınç İtalya'nın gökyüzünü kahverengiye boyadı
- 08:17İrlanda'da Tarihi Bir Köy, 20 Milyon Euro'ya Satışa Çıkarıldı
- 08:08Almanya'da iki Türk markalı meze ürünü geri çağrıldı



