EKONOMİ
Yayınlanma : 23 Şubat 2026 11:59

Tavşanlı’da vergi haftası coşku ile başladı

Tavşanlı’da vergi haftası coşku ile başladı
Tavşanlı'da Vergi Haftası etkinlikleri, Cumhuriyet Meydanı'ndaki törenle başladı. Çelenk sunumu ve saygı duruşunun ardından vergi bilinci vurgulandı.

Kütahya'nın Tavşanlı ilçesinde, 'Vergi Haftası' etkinlikleri Cumhuriyet Meydanı'nda yapılan resmi törenle başladı.

teknik yapı

37. YIL COŞKUSU

Tüm yurtta olduğu gibi Tavşanlı'da da Vergi Haftası'nın 37. yıl dönümü heyecanı yaşanıyor. 23 Şubat-1 Mart tarihleri arasında kutlanan bu hafta kapsamında ilk tören, Tavşanlı Cumhuriyet Meydanı’nda gerçekleştirildi. Törende, Tavşanlı Vergi Dairesi Müdürü Yavuz Erkan, Atatürk Anıtı'na çelenk sundu.

ANMA TÖRENİ VE KATILIM

Çelenk sunumunun ardından aziz şehitler anısına saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. Törene, vergi dairesi personeli, muhasebeciler, esnaf odaları başkanları ve vatandaşlar katıldı. Yapılan vurgularda, verginin devletin en temel gelir kaynağı olduğu ve kamu hizmetlerinin yürütülmesinde kritik bir rol oynadığı ifade edildi. Vergi bilincinin toplumun her kesimine aşılanması hedefleniyor. Tavşanlı'daki esnaf odası başkanlarının da katıldığı törende, hatıra fotoğrafı çekilerek etkinlik sona erdi. Hafta boyunca vergi dairesi müdürlüğü tarafından bilgilendirme faaliyetlerinin devam edeceği belirtildi.