ÇEVRE
Yayınlanma : 09 Şubat 2026 01:06

Tatvan'da şubat ortasında bahar esintisi: Van Gölü sahili doldu taştı

Tatvan'da şubat ortasında bahar esintisi: Van Gölü sahili doldu taştı
Tatvan'da şubat ortasında yaşanan mevsim normallerinin üzerindeki sıcak hava, Van Gölü Sahili'ni doldurdu. Vatandaşlar, bahar havasını andıran günün tadını aileleriyle birlikte çıkardı.

Bitlis'in Tatvan ilçesinde pazar günü etkili olan etkileyici hava, vatandaşları doğal bir mıknatıs gibi Van Gölü Sahili'ne çekti.

sempati mobilya

MEVSİM NORMALLERİNİN ÜZERİNDE SICAKLIK

Şubat ayının ortalarına yaklaşılmasına rağmen mevsim normallerinin oldukça üzerinde seyreden hava sıcaklıkları, sahil şeridinde hissedilir bir yoğunluk oluşturdu. Vatandaşlar, bu beklenmedik güzel havayı bir fırsat bilerek aileleri ve arkadaşlarıyla birlikte sahile akın etti. Açık havada yürüyüşler yapıldı, sohbetler edildi ve keyifli vakit geçirildi. Sahildeki bu canlılık, adeta bahar aylarını aratmayan bir atmosfer yarattı.

VATANDAŞLAR BAHAR HAVASINI YAŞIYOR

Havanın güzelliğinden faydalanan Tatvanlılar, bu durumu memnuniyetle karşıladıklarını dile getirdiler. Vatandaşlardan Gökmen Kılınç, "Şubat ayının neredeyse ortasındayız. Buna rağmen insanlar pazar günü bu güzel havanın keyfini çıkarıyor" diyerek, bu tür havaların tadını çıkarmaya devam edeceklerini belirtti.