ÇEVRE
Yayınlanma : 24 Şubat 2026 01:12
Tarımda su yönetimi için acil önlemler şart

Yüreğir Ziraat Odası Başkanı Doğan, Çukurova'da iklim değişikliğinin etkilerine dikkat çekerek su yönetimi için acil önlemler alınması gerektiğini vurguladı.
Yüreğir Ziraat Odası Başkanı Mehmet Akın Doğan, Türkiye'nin önemli tarım havzalarından biri olan Çukurova'da iklim değişikliğinin etkilerinin her geçen yıl daha da hissedildiğini vurguladı.
Küresel ısınmanın etkileri
Doğan, su yönetimi ve modern sulama sistemlerine geçiş için acil ve somut adımlar atılması gerektiğini söyledi. Çukurova'nın iklim şartlarının uygun olması durumunda yılın 365 günü tarım yapılabilen nadir bölgelerden biri olduğunu belirten Doğan, son yıllarda aşırı sıcaklar, kuraklık, don olayları ve ani yağışların üretimi ciddi biçimde tehdit ettiğini ifade etti.
- 21:49Cem Şahin: Seçimle iktidara geldik, haksızlık yapmayın
- 21:39Aliağa'da motosiklet tutkunlarına jandarmadan hayat kurtaran eğitim!
- 21:29Alanya’da ünilig yol ve dağ bisikleti Türkiye şampiyonası start aldı
- 21:19Uşak'ta büyük operasyon: Binlerce kaçak makaron ve tütün ele geçirildi!
- 21:09Buldan motosikletçilerden güvenli sürüş eğitimi atılımı





