Tarımda devrim niteliğinde eğitim modeli Muğla'da başlıyor

Tarım ve Orman Bakanlığı, Muğla'da uygulamaya aldığı DERİM modeli ile tarım eğitimini yerinde ve uygulamalı hale getiriyor. Proje, çiftçilerin tecrübelerini paylaşmalarını sağlayacak.Tarımda devrim niteliğinde eğitim modeli Muğla'da başlıyor
Tarım ve Orman Bakanlığı, 'Deneyim, Eğitim, Rehberlik ve İletişim Modeli' (DERİM) adı altında yeni bir tarım eğitim modelini uygulamaya koydu. Pilot il olarak seçilen Muğla'da, eğitim artık sınıflarda değil, tarla ve bahçelerde verilecek.

YERİNDE ÖĞRENME FELSEFESİ
DERİM, Türkiye genelinde belirlenen 16 pilot ilde eş zamanlı olarak uygulanmaya başlandı. Bu model, bilginin teoride kalmaması, sahada edinilen tecrübelerle harmanlanarak aktarılmasını amaçlıyor. Klasik eğitim anlayışını sorgulayan DERİM, 'yerinde öğrenme' felsefesini benimsiyor. Bu sistem, çiftçilerin yanlış uygulamaları yerinde görüp düzeltmelerine, doğru yöntemleri ise başarı hikayeleriyle yaygınlaştırmalarına olanak tanıyor.

UYGULAMALI EĞİTİM MERKEZLERİ
Muğla'da, üretim tecrübesi yüksek ve çevresindeki üreticilere örnek teşkil eden 26 önder çiftçi belirlendi. Bu çiftçiler, kendi işletmelerini uygulamalı eğitim merkezlerine dönüştürerek diğer çiftçilere rehberlik edecekler. Uygulamanın startı, Köyceğiz ilçesi Döğüşbelen Mahallesi'nde verildi. İlk etkinlik, Sabri Özden’e ait narenciye bahçesinde yoğun bir katılımla gerçekleştirildi. Programda konuşan İlçe Tarım ve Orman Müdürü Eşref Arslan, bu yeni modelin önemine vurgu yaptı.
- 15:33Marmarabirlik'te Ali Yıldız dönemi devam ediyor: Güven tazelendi, hedefler büyüdü
- 15:23Bursa'da rüşvet soruşturmasında 3 müteahhit tutuklandı
- 15:14Gaziantep'te dev operasyon: 3 milyon TL'lik kaçak ürünler yakalandı, 1 kişi gözaltında!
- 15:05İzmir'de Azerbaycan yatırım fırsatları konuşuldu
- 14:55Ege'de Anketler Şaşırtıyor: Aydın'da Siyasi Pusula Döndü




