Tanju Özcan ve CHP'li başkanlar beraat etti, ifade özgürlüğü kazandı

Bolu'da yürüyüş esnasında Cumhurbaşkanına hakaret suçlamasıyla yargılanan Tanju Özcan ve CHP'li başkanlar beraat etti, mahkeme ifade özgürlüğünü savundu.
Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, CHP Bolu İl Başkanı Tahsin Mert Karagöz ve CHP Merkez İlçe Başkanı Çetin Uç, 'Zincirleme Şekilde Cumhurbaşkanına Hakaret' suçlamasıyla yargılandıkları davadan beraat etti.

Olayın arka planı
Geçtiğimiz yıl 21 Mart tarihinde Bolu’da gerçekleşen bir yürüyüşte, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ile ilgili yaşanan yargı süreci ve gelişmelere karşı yapılan açıklamalar gerekçe gösterilerek bu üç isim hakkında dava açılmıştı. Yürüyüşte kullandıkları ifadeler nedeniyle haklarında dava açılan Özcan, Karagöz ve Uç, duruşmada suçlamaları reddetti.

Mahkemeden beraat kararı
Bolu 2. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen davanın karar duruşmasına, tutuksuz sanıklar ve avukatları katıldı. Cumhuriyet Savcısı, sanıkların suçlarının sabit olduğunu belirterek cezalandırılmalarını talep etti. Ancak mahkeme heyeti, sanıkların ifadelerinin ifade özgürlüğü kapsamında kaldığına hükmederek beraatlerine karar verdi.
- 04:59Mehmet Şimşek New York'ta küresel devlerle buluşuyor: Yatırım turunda kritik temaslar
- 04:50Çin'de dev pantolon şeklinde gökdelen inşa edildi
- 04:401 Liraya Düşen Nane ve Maydanoz İçin Market Önünde İzdiham! Sosyal Medya Alev Aldı
- 04:30Tayland'da askerlik kura çekimi sosyal medyada gündem oldu
- 04:20Hazal Kaya ve Enis Arıkan'ın çocukluk sırrı ortaya çıktı: Aynı liseden mezun olmuşlar!




