Talas Belediye Başkanı Yalçın: 1,1 milyar liralık kentsel dönüşüm ihalesi 9 Ekim’de

Talas Belediyesi, 1,1 milyar liralık Harman Mahallesi 2. Etap Kentsel Dönüşüm projesinin ihalesini 9 Ekim’de gerçekleştirecek. Proje kapsamında 234 daire yıkılacak ve yerine 304 daire ile bir otel inşa edilecek.Talas Belediye Başkanı Yalçın: 1,1 milyar liralık kentsel dönüşüm ihalesi 9 Ekim’de
Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın, Harman Mahallesi 2. Etap Kentsel Dönüşüm projesi hakkında önemli açıklamalar yaptı. 9 Ekim’de yapılacak ihaleyle, Erciyes, Cemil Baba ve Hatipoğlu sitelerini kapsayan dönüşüm başlayacak.

BÜYÜK DÖNÜŞÜM PROJESİ
Başkan Yalçın, 1,1 milyar liralık projenin 24 ayda tamamlanacağını ve hak sahiplerinin yeni evlerine kavuşacağını belirtti. Projenin, bugüne kadar yapılan en büyük ihale olacağını vurguladı.

DEPREM TEDBİRLERİ
Yalçın, Kayseri’deki deprem tatbikatına değinerek, dirençli binalarda yaşamanın önemini vurguladı. 1999, Van ve 6 Şubat depremlerini hatırlatan Başkan, kentsel dönüşümün bu konuda en önemli tedbir olduğunu ifade etti.

DEVLET VE BELEDİYE DESTEĞİ
Kentsel dönüşüm sürecinde devletin ve belediyenin önemli destekler sunduğunu belirten Yalçın, kira yardımı ve vergi muafiyetinden bahsetti. Belediyenin de kat artışı ile hak sahiplerine katkıda bulunduğunu sözlerine ekledi. Harman Mahallesi’nde 1 milyon metrekarelik alanda 2 bin 420 riskli konutun yıkıldığını, 4 bin 693 konut ve 438 dükkânın teslim edildiğini hatırlattı. 2. Etap için 234 dairenin yıkılıp yerine 8 blokta 304 daire ve 32 dükkân inşa edileceğini, ayrıca 80 odalı bir otel için ihale sürecine başlandığını açıkladı. Talas’ta afetlere karşı acil yaşam alanları oluşturma çalışmalarının da sürdüğünü, Başakpınar Mahallesi’nde 100 konteynerlik Acil Afet Sosyal Yaşam Merkezi’nin tamamlanmak üzere olduğunu ve farklı mahallelerde acil durum konteynerleri hazırlandığını belirtti. Hak sahiplerinden İdris Akel, Başkan Yalçın’a teşekkür ederek sürecin hızlandırılmasını istedi.




