ABD Dışişleri Bakanlığı, 4 Eylül tarihinde Kongre'ye yapılan bildirimde, Suudi Arabistan'a yönelik önemli bir mühimmat satış paketi onaylandığını duyurdu.

Boeing ana yüklenici olarak belirlenmiş
Bu paketin ana yüklenicisi Boeing olacak. Washington yönetimi, bu satışın Suudi Arabistan'ın hava savunma ve hassas vuruş kabiliyetlerini artıracağına ve ABD ile Körfez ülkeleri arasındaki sistem uyumunu geliştireceğine dikkat çekti.
Paketin içeriği
Satış paketinde 5 bin 4 adet KMU-572 ve 5 bin adet KMU-556 JDAM güdüm kiti yer alıyor. Ayrıca, 5 bin 4 adet 500 librelik BLU-111 ve 5 bin adet 2 bin librelik BLU-117 genel maksat bombası da tedarik edilecek. Toplamda, 10 bin 4 bomba Suudi Arabistan'a teslim edilecek. Paket, çeşitli hedef algılayıcıları, yedek parçalar, destek ekipmanları ve teknik-lojistik hizmetleri de kapsıyor.







