Suriye'de yeni banknotlar: Aşamalı geçiş planlanıyor

Suriye Merkez Bankası Başkanı Abdülkadir Husariyye, ülkenin parasal ve mali reformu kapsamında yeni banknotların aşamalı olarak piyasaya sürüleceğini açıkladı.
Suriye Merkez Bankası Başkanı Abdülkadir Husariyye, ülkenin parasal ve mali reform süreci kapsamında yeni banknotların piyasaya sürüleceğini duyurdu. SANA'ya konuşan Husariyye, yeni banknotların güvenilir iki ya da üç uluslararası kaynakta basılacağını ve sahteciliğe karşı yüksek güvenlik önlemleriyle donatılacağını açıkladı.
YENİ BANKNOTLARIN AMACI
Husariyye, yeni para birimlerinin tedavüle sunulmasının, ülkenin nakit yapısının geliştirilmesi ve günlük işlemlerin kolaylaştırılması amacıyla atılan teknik ve düzenleyici bir adım olduğunu vurguladı. Para arzını artırmak değil, nakit dolaşımını daha etkin yönetmek ve ödeme sistemlerini kolaylaştırmak için bu sürecin yürütüldüğünü belirtti. Basılacak para miktarının ülke ekonomisinin ihtiyaçlarına göre titizlikle belirleneceğini de sözlerine ekledi.
AŞAMALI BİR SÜREÇ
İlk aşamada yeni banknotların mevcut banknotlarla birlikte kademeli olarak piyasaya sürüleceğini ve mevcut banknotların dolaşımdan çekilmeyeceğini açıklayan Husariyye, ikinci aşamada eski banknotların yenileriyle değiştirilmeye başlanacağını, üçüncü aşamada ise bu değişimin yalnızca Suriye Merkez Bankası üzerinden yapılacağını kaydetti. Yeni banknotların yüksek teknik standartlara sahip olacağını ve bu sayede ulusal para birimine olan güvenin artmasının hedeflendiğini vurguladı. Ayrıca, yeni banknotlara ilişkin detayları kamuoyuyla paylaşmak üzere ulusal çapta bir bilgilendirme kampanyası başlatmayı planladığını bildirdi.
- 12:02Çin füzesi, ABD uçağını düşürdü iddiası gündemde
- 11:54Fırat Nehri bayramda doldu taştı: Ziyaretçiler akın etti, trafik kilitlendi
- 11:47Adıyaman hastanesinde bıçaklı saldırı: 1 kişi tutuklandı
- 11:4072 yıldır pedal çeviren 85'lik ustadan ilginç tespitler: 'Çırak yetişmiyor, her şey otomasyona döndü
- 11:33Reha Muhtar, Bodrum'da hastaneye kaldırıldı: Sağlık durumu ciddiyetini koruyor





