• ceylan hafriyat
GÜNDEM
Yayınlanma : 22 Ekim 2026 04:55

Sultangazi Belediyesi, 2027 bütçesini onayladı

Sultangazi Belediyesi, 2027 bütçesini onayladı
Sultangazi Belediyesi, 2027 mali yılı bütçesini onayladı. Başkan Dursun, insana yönelik yatırımların önemine dikkat çekti ve enerji ile spor projelerinin devam edeceğini belirtti.

Sultangazi Belediye Meclisi, 2027 mali yılı için hazırlanan bütçeyi oy çokluğuyla kabul etti. Toplam 12 milyar 900 milyon lira olarak belirlenen bütçe, yapılan görüşmelerin ardından onaylandı.

Sultangazi Belediyesi, 2027 bütçesini onayladı 1

İnsana yapılan yatırımlar ön planda

Belediye Başkanı Abdurrahman Dursun, bütçenin insana odaklı projelere ayrılan payının önemine vurgu yaptı. Dursun, “En büyük yatırım insana yapılan yatırımdır” diyerek, özellikle ihtiyaç sahibi ailelere yönelik sosyal desteklerin artırılacağını belirtti. Bu bütçenin, ilçedeki vatandaşların yaşam kalitesini artırmaya yönelik çalışmaların sürekliliğini sağlayacağını ifade etti.

Sultangazi Belediyesi, 2027 bütçesini onayladı 2

Enerji ve spor yatırımları devam edecek

Başkan Dursun, bütçe çerçevesinde Malatya'da inşa edilecek güneş enerji santrali (GES) müjdesini de verdi. Projenin, Sultangazi'nin 30 yıl boyunca aydınlatma giderlerini karşılaması bekleniyor. Ayrıca, ilçenin “Avrupa'nın en iyi spor şehri” unvanını kazandığını hatırlatan Dursun, spor yatırımlarının sürdürüleceğini vurguladı. Kültürel anlamda ise Sinema Tarihi Müzesi'nin ilçeye büyük bir değer katacağı ifade edildi.