EĞİTİM
Yayınlanma : 14 Ekim 2025 23:08

Şuhut'ta öğrencilere afetlere karşı tatbikatla hazırlık

Şuhut'ta öğrencilere afetlere karşı tatbikatla hazırlık
Afyonkarahisar Şuhut'ta Cumhuriyet İlkokulu'nda 'Afetler ve Dayanıklılık Ayı' kapsamında tahliye tatbikatı yapıldı. Tatbikatla öğrencilere afet bilinci kazandırılması amaçlandı.

Afyonkarahisar'ın Şuhut ilçesinde bulunan Cumhuriyet İlkokulu'nda, 'Yeşil Vatan-Benim Okulum Geleceğe Çare' etkinlikleri kapsamında önemli bir tatbikat düzenlendi.

teknik yapı

AFET BİLİNCİ KAZANDIRILIYOR

'Afetler ve Dayanıklılık Ayı' dolayısıyla gerçekleştirilen tahliye tatbikatı, öğrencilere afet anında doğru hareket etme, dayanışma ve kriz yönetimi konularında pratik bilgiler kazandırmayı hedefledi. Tatbikat sırasında öğrenciler, alarm sesinin duyulmasının ardından öğretmenlerinin yönlendirmesiyle sınıflarını seri ve güvenli bir şekilde boşalttı.

GÜVENLİ TOPLANMA ALANI

Öğrenciler, okul bahçesinde belirlenen toplanma alanında kontrollü bir şekilde bir araya gelerek tatbikatı başarıyla tamamladı. Okul yönetimi tarafından yapılan açıklamada, afetlere karşı toplumsal farkındalığın artırılmasının ve öğrencilerin bu tür durumlara karşı hazırlıklı bireyler olarak yetiştirilmesinin büyük önem taşıdığı vurgulandı.