Hoover Barajı’nın inşası sonucu Mead Gölü’nün oluşumu, kasabanın sular altında kalmasına sebep oldu. 1935 yılında göl dolmaya başladığında, St. Thomas’ın sakinleri bölgeyi terk etmek zorunda kaldı.

Köyün geçmişi
1865 yılında kurulan St. Thomas, zamanla 500 kişinin yaşadığı bir yerleşim haline geldi. Kasabada okul, postane, marketler, kilise ve garajlar bulunuyordu. Baraj inşaatı ile birlikte köyün durumu köklü bir değişime uğradı.
Gölün su seviyesi
Mead Gölü en yüksek seviyesine ulaştığında, su kasabadaki en yüksek yapının yaklaşık 18 metre üzerine kadar çıktı. Onlarca yıl boyunca su altında kalan St. Thomas, son yıllardaki su seviyesindeki düşüşle birlikte yeniden açığa çıktı. Günümüzde, eski sokakları ve bina temelleri ziyaretçilere sunuluyor ve 5 kilometrelik yürüyüş parkuruyla geçmişe yolculuk yapılabiliyor.








