Spor devi JD Sports'tan şok karar: Yüzlerce mağaza kapanıyor, 3 yıllık plan netleşti

JD Sports, Kuzey Amerika'daki operasyonlarını yeniden yapılandırma kararı aldı. Hibbett Sports'a ait 175 mağaza 3 yıl içinde kapatılacak, ancak yeni JD mağazaları açılacak ve bazı mağazalar dönüştürülecek.
Spor giyim devi JD Sports, küresel çapta yürüttüğü yeniden yapılanma operasyonları kapsamında Kuzey Amerika pazarında önemli bir karar aldı. Şirket, geçtiğimiz yıl 1,1 milyar dolar karşılığında bünyesine kattığı Hibbett Sports zincirine ait tam 175 mağazayı önümüzdeki üç yıl içinde peyderpey kapatacağını duyurdu.
MAĞAZA AĞI YENİDEN YAPILANDIRILIYOR
Sektör analistlerine göre, bu radikal hamleyle birlikte Hibbett Sports, satın alma döneminde 36 eyalette faaliyet gösteren 1.169 mağazasının bir kısmını kapatarak daha stratejik ve yüksek metrekareli alanlara odaklanacak. JD Sports CEO'su Regis Schultz, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, mağaza verimliliğini artırmanın temel hedefleri olduğunu belirtti. Schultz, "İkinci önemli stratejik girişimimiz, mağaza ağımızı optimize etmektir. Kuzey Amerika'da grubun en iyi uygulamalarını devreye alarak karlılığı artıracağız. Bu doğrultuda, düşük performans gösteren yaklaşık 170 mağazanın faaliyetine önümüzdeki üç yıl içinde son vereceğiz" dedi.
YENİ MAĞAZALAR VE DÖNÜŞÜMLER YOLDA
Şirketin finansal sonuçlarının değerlendirildiği bir toplantıda paylaşılan verilere göre, Şubat 2025'te 999 mağazayla faaliyet gösteren Hibbett'in mağaza sayısı, konsolidasyon çalışmaları sonucunda Ocak 2026 itibarıyla 982'ye gerilemiş durumda. JD Sports Finans Direktörü (CFO) Dominic Platt ise Kuzey Amerika'da sadece küçülmeye değil, aynı zamanda marka dönüşümüne de odaklandıklarını vurguladı. Platt, bölgede yaklaşık 20 yeni JD mağazası açmayı ve mevcut 70 ila 80 adet Finish Line mağazasını JD konseptine dönüştürmeyi planladıklarını açıkladı. Bu adımların yanı sıra Avrupa'daki büyüme planları da göz önüne alındığında, grubun küresel ölçekteki toplam mağaza sayısının yıl boyunca genel olarak stabil kalması öngörülüyor.
- 14:48Bakan Yumaklı duyurdu: 2026 tarımsal destekler gübre ve mazot artışına göre yeniden hesaplanacak
- 14:38Didim, uluslararası edebiyat etkinliğine ev sahipliği yapacak
- 14:27Sağlık turizminde Türkiye atağı: Yapay zeka ve dijital çözümlerle küresel pazar hedefleniyor
- 14:18Kırklareli'nde sahte engelli raporu şebekesine büyük darbe: 13 tutuklama
- 14:08Başsavcı Olgun'un yeni görevi belli oldu: Antalya'ya atanıyor!





