• satrroıad dörüm
DÜNYA
Yayınlanma : 25 Haziran 2026 03:45

Son dakika: Japonya ve Venezuela'da büyük depremler meydana geldi

Son dakika: Japonya ve Venezuela'da büyük depremler meydana geldi
Japonya'da 6,9 ve Venezuela'da 7,5 büyüklüğünde depremler meydana geldi. Her iki bölgede de hasar ve can kaybı ile ilgili bilgiler henüz net değil.

Japonya'nın kuzeydoğusundaki Iwate eyaleti açıklarında 6,9 büyüklüğünde bir deprem meydana geldiği bildirildi.

sempati mobilya

Son dakika: Japonya ve Venezuela\

DEPREMİN DERİNLİĞİ VE ETKİLERİ

ABD Jeolojik Araştırma Merkezi (USGS) verilerine göre, Iwate eyaletine bağlı Kuji şehri açıklarında kaydedilen deprem, 51,7 kilometre derinlikte gerçekleşti. Şu an için can veya mal kaybı bildirilmedi.

VENEZUELA'DA 7,5 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREM

Aynı gün içinde Venezuela'nın iç kesimlerinde de bir deprem meydana geldi. USGS, bu depremin büyüklüğünü 7,5 olarak revize etti ve merkez üssünün Carabobo eyaletine bağlı Moron kentinin 16 kilometre güneybatısında olduğunu açıkladı. Bu depremin 10 kilometre derinlikte oluştuğu belirtildi. Venezuela basını, başkent Caracas'ta birçok binanın tahliye edildiğini ve panik içinde vatandaşların sokaklara çıktığını rapor etti.