• ceylan hafriyat
ASAYİŞ
Yayınlanma : 06 Ekim 2026 06:42

Soma'da maden göçüğü: 9 kişi tutuklandı

Soma'da maden göçüğü: 9 kişi tutuklandı
Soma'da 5 madencinin yaşamını yitirdiği göçük faciasıyla ilgili soruşturmada, işletme yöneticileri ve mühendislerin de dahil olduğu 9 kişi tutuklandı. Olay 1 Ekim'de meydana gelmişti.

Manisa'nın Soma ilçesinde meydana gelen ve 5 madencinin hayatını kaybetmesiyle sonuçlanan maden göçüğüyle ilgili yürütülen soruşturmada kritik bir gelişme yaşandı. Olayın ardından başlatılan hukuki süreç kapsamında, işletme yöneticileri ve mühendislerin de aralarında bulunduğu toplam 9 kişi tutuklandı.

Soruşturma kapsamında tutuklananlar açıklandı

Gözaltına alınan ve emniyetteki işlemleri tamamlanan şüpheliler, adliyeye sevk edildi. Mahkeme, işletmenin genel müdürü Y.B., genel müdür yardımcısı A.E., etüt proje müdürü İ.D., üretim müdürü K.L., iş sağlığı ve güvenliği müdürü M.B., mekanik müdürü H.T., vardiya amiri M.K. ile mühendisler F.E. ve R.Ö. hakkında tutuklama kararı verdi. Bu isimler, soruşturma kapsamında cezaevine gönderildi.

Facianın detayları ve kurtarma çalışmaları

Facianın 1 Ekim günü saat 13.15 civarında İmbat Madencilik'e ait işyerinde meydana geldiği belirtildi. Göçük altında kalan 7 madenciden ikisi yaralı olarak kurtarılırken, diğer 5 madencinin cansız bedenine ulaşıldı. Olayın ardından bölgeye hızla AFAD, jandarma, 112 Acil Sağlık ve itfaiye ekipleri sevk edilerek geniş çaplı kurtarma ve inceleme çalışmaları başlatılmıştı.