Söke'de çevre kirliliğine ağır cezalar

Söke Belediyesi, son bir ayda yaptığı çevre denetimlerinde 300 bin TL’lik ceza uyguladı. Gelişigüzel atık bırakanlar, 5326 sayılı Kabahatler Kanunu ve Türk Ceza Kanunu kapsamında cezalandırıldı.
Söke Belediyesi Zabıta Müdürlüğü'ne bağlı Çevre Koruma Ekibi, son bir ayda yaptığı denetimlerle çevre kirliliğine karşı mücadele verdi. Ekip, gelişigüzel moloz ve atık bırakan, konteynerlere uygun olmayan madde atan kişileri tespit etti. Bu denetimler sonucunda toplam 300 bin TL tutarında cezai işlem uygulandı.

5326 SAYILI KABAHATLER KANUNU UYGULAMASI
İlçenin farklı noktalarındaki kaçak dökümler, güvenlik kameralarıyla izlendi ve tespit edildi. 5326 sayılı Kabahatler Kanunu'nun 41. maddesi uyarınca idari cezalar uygulanırken, bazı vakalarda Türk Ceza Kanunu'nun 181. maddesi kapsamında adli süreç başlatıldı. Söke Belediyesi, çevre kirliliğine karşı kararlı olduğunu vurguladı.

ÇEVRE DUYARLILIĞI ÖNEMLİ
Belediyenin açıklamasında, çevre kirliliğine neden olan herkese cezai işlem uygulanacağı belirtildi. Denetimlerin artacağı ve vatandaşların çevre kirliliğine karşı duyarlı olmaları, kaçak döküm gibi durumları belediyenin ihbar hattına bildirmeleri istendi.
- 15:44İzmir'de dehşet anları! İnşaat vincinin parçası işçilerin üzerine düştü, 3 yaralı!
- 15:34Ankara'da çocuk bıçaklama olayı: Yaralı hastaneye kaldırıldı
- 15:24Erdoğan'dan net mesaj: 'Hiçbir güç Türkiye'ye parmak sallayamaz!
- 15:15Vali Sözer, Gölpazarı'nda esnaf ve vatandaşlarla bir araya geldi
- 15:05Şehitkamil’de gıda denetimleri sıkılaştı: Sağlıklı ve hijyenik gıda için alarma geçildi!



