Söke'de 19 Eylül Gaziler Günü kutlandı

Aydın'ın Söke ilçesinde 19 Eylül Gaziler Günü, resmi tören ve konuşmalarla kutlandı. Törene, Kaymakam, Garnizon Komutanı, Belediye Başkan Vekili ve çok sayıda gazi katıldı.
Aydın'ın Söke ilçesinde 19 Eylül Gaziler Günü, Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen törenle coşkuyla kutlandı.

TÖREN KATILIMCILAR
Söke Kaymakamı Ali Akça, Garnizon Komutanı Topçu Albay Ozan Yılmaz, Söke Belediye Başkan Vekili Şakir Gülmez, Söke Cumhuriyet Başsavcısı Yaşar Özkan, Şehit Aileleri ve Gaziler Dayanışma Derneği Başkanı Abdullah Köksal ve diğer protokol üyeleri, askeri erkan ve çok sayıda gazi törene katıldı. Atatürk Anıtı'na çelenk sunumu ile başlayan programda, günün anlam ve önemine dair konuşmalar yapıldı.
GAZİLİĞİN ÖNEMİ VURGULANDI
Topçu Üsteğmen Sayım Baka, yaptığı konuşmada gaziliğin manevi değerini vurgulayarak, şehitliğin muharebenin en büyük rütbesi olduğunu, ancak cephede canını ortaya koyanların gazilik onurunu ömür boyu taşıdığını belirtti. Şehit Aileleri ve Gaziler Dayanışma Derneği Başkanı Abdullah Köksal ise Gaziler Günü'nün tüm millet için ortak bir gün olduğunu dile getirdi ve şehitleri ve gazileri minnetle andı. Gençlere de vatanın gelecekteki savunmasının sorumluluğunu hatırlattı.
ÖĞRENCİ ŞİİRLERİ
Konuşmaların ardından öğrenciler, günün anlamına uygun şiirler okudu.
- 08:16Otoyolun üzerinde hayata geçen köprü: Bir parktan fazlası
- 08:00Erzincan, dünya arkeolojisinin buluşma noktası oluyor
- 07:48Erzincan'da gökyüzünden yağan dolu ve dağdan kopan topraklar yolu kapattı
- 06:09Mavi Vatan yasasıyla Yunanistan'a yanıt niteliğinde adım
- 06:01EYT emeklileri dikkat: SGK, geçmişe dönük incelemelerle emeklilikleri iptal ediyor!





