ASAYİŞ
Yayınlanma : 30 Kasım 2025 10:20

Şok operasyon: Manavgat Belediyesi'nde rüşvet skandalında dava başlıyor - baklava kutusunda 110 bin avro yakalandı!

Şok operasyon: Manavgat Belediyesi'nde rüşvet skandalında dava başlıyor - baklava kutusunda 110 bin avro yakalandı!
Manavgat Belediyesi'ndeki yolsuzluk ve rüşvet davası 2 Aralık'ta başlıyor; 41 sanık, baklava kutusunda 110 bin avro rüşvet ve 32 suç unsuruyla yargılanacak.
Şok operasyon: Manavgat Belediyesi'nde rüşvet skandalında dava başlıyor - baklava kutusunda 110 bin avro yakalandı!

Manavgat Belediyesi'ndeki yolsuzluk ve rüşvet davasının ilk duruşması 2 Aralık Salı günü başlıyor. Duruşmalar 3, 4 ve 5 Aralık tarihlerinde de devam edecek. Geçen nisan ayında gelen bir ihbar üzerine başlatılan soruşturmada belediye başkanı, yardımcıları ve iş adamları gözaltına alınmıştı.

sempati mobilya

BAKLAVA KUTUSUNDA YAKALANAN RÜŞVET

Soruşturma sırasında Belediye Başkan Yardımcısı Engin Tüter'e makamında baklava kutusu içinde 110 bin avro rüşvet verilirken polis ekipleri tarafından suçüstü yapılmıştı. Bu olay, operasyonun en çarpıcı anlarından biri olarak kayıtlara geçti.

41 ŞÜPHELİ GÖZALTINA ALINDI

Operasyon kapsamında Belediye Başkanı Niyazi Nefi Kara, belediye başkan yardımcıları, meclis üyeleri, belediye çalışanları ve iş adamlarından oluşan 41 şüpheli gözaltına alındı. İşlemlerin ardından 18 kişi tutuklanırken, 16'sı adli kontrol şartıyla serbest kaldı, 7 kişi ise savcılık ifadelerinden sonra serbest bırakıldı. Süreç içinde bazı şüphelilerin serbest kalmasıyla tutuklu sayısı 9'a düştü.

32 SUÇ UNSURU İLE DAVA AÇILDI

Manavgat Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianame, 32 ayrı suç unsuru içeriyor ve Manavgat 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi. İddianamede tutuklu 9 şüphelinin 'örgüt yöneticisi' sıfatı taşıdığı belirtildi. Sanık ifadeleri, hesap hareketleri, MASAK raporu, bilirkişi raporları, tapu kayıtları, sahte faturalar ve diğer deliller davada yer alıyor.