İran'dan gelen son dakika bilgileri, ABD'nin güneydeki operasyonlarının bilançosunu ortaya koydu. Resmi IRNA ajansının bildirdiğine göre, ABD'nin Buşehr ve Benderabbas şehirlerine yönelik son saldırılarında tam 8 İran askeri hayatını kaybetti.
ORDUNUN CAN KAYBI AÇIKLANDI
Hayatını kaybeden askerlerin, İran Ordusu'nun Hava ve Deniz Kuvvetleri bünyesinde görev yapan personeller olduğu kaydedildi. Bu gelişme, bölgedeki tansiyonun ne denli yükseldiğini gözler önüne seriyor.
KARŞILIKLI SALDIRILAR YOĞUNLAŞTI
ABD'nin Hürmüz Boğazı'na yakın stratejik öneme sahip Sirik ve Bender Abbas kentlerinin yanı sıra Mahşehr, Benderimam ve Hamidiye'ye gece saatlerinde düzenlediği saldırılar sonrası İran'dan da sert misilleme gelmişti. ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı (CENTCOM), İran'ın ticari gemilere yönelik eylemlerine karşılık olarak 80'den fazla askeri hedefi vurduğunu duyurmuştu. İran Devrim Muhafızları ise bu hamleye cevaben Bahreyn ve Kuveyt'teki 85 askeri tesisi füze ve İHA'larla hedef aldığını açıklamıştı.








