Şok eden operasyon: 35 ilde yasa dışı silah ticareti çökertildi, 9 kişi hapiste!

Erzincan merkezli 35 ilde eş zamanlı operasyonda, yasa dışı silah ve patlayıcı madde ticareti yapan şebeke çökertildi. Operasyonda çok sayıda silah ve fişek ele geçirilirken, 9 kişi tutuklandı.Şok eden operasyon: 35 ilde yasa dışı silah ticareti çökertildi, 9 kişi hapiste!
Erzincan merkezli olarak 35 ilde eş zamanlı düzenlenen dev operasyonda, internet üzerinden örgütlenerek yasa dışı silah ve patlayıcı madde ticareti yapan şebeke çökertildi. Refahiye Cumhuriyet Başsavcılığı'nın koordinesinde yürütülen soruşturma kapsamında, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, ülke genelinde planlı ve organize bir yapılanmanın izini sürdü.

BÜYÜK OPERASYONDA NELER ELE GEÇİRİLDİ?
Operasyonlarda toplam 99 şüpheli yakalanırken, yapılan aramalarda 2 el bombası, 20 ruhsatsız tabanca, 22 ruhsatsız tüfek, 5 kuru sıkıdan bozma silah, 4 kuru sıkı silah ve toplam 756 adet fişek ele geçirildi. Bu fişeklerin 492'si tabanca, 168'i av tüfeği ve 94'ü ise kuru sıkı mühimmatıydı.

9 KİŞİ TUTUKLANDI, 33 KİŞİ SERBEST BIRAKILDI
Adli işlemler için Refahiye Cumhuriyet Başsavcılığı'na sevk edilen 48 şüpheliden 9'u tutuklanarak cezaevine gönderildi. 33 kişi hakkında adli kontrol kararı verilirken, 6 kişi ise savcılık tarafından serbest bırakıldı. Emniyet yetkilileri, suç ve suçlularla mücadelelerinin kararlılıkla süreceği mesajını verdi.
- 10:39Ege Üniversitesi'nde veri biliminin geleceği tartışıldı
- 10:29Belediyenin ihmali kaderi oldu: Engelli evladıyla perişan anne isyan etti!
- 10:19Bursa'da aranması olan 3 kişi cezaevine gönderildi
- 10:09Bodrum'dan Altınordu'ya bir yetenek daha
- 10:07Eski başpehlivan İbrahim Gümüş'ün vefatı spor camiasında büyük üzüntü yarattı




