• satrroıad dörüm
  • ceylan hafriyat
DÜNYA
Yayınlanma : 16 Ağustos 2026 16:30

Sivrisinekleri avlayan lazer silahı seri üretime geçti

Sivrisinekleri avlayan lazer silahı seri üretime geçti
Sivrisinekleri hedefleyen lazer silahı, ön siparişe açıldı ve ilk sevkiyatlar ağustos ayı sonunda gerçekleştirilecek. İki farklı model ile pazara sunulacak.

Geliştirici firma, kitle fonlaması aşamasını tamamlayan lazer silahının resmi web sitesi üzerinden ön siparişe açıldığını duyurdu.

İlk sevkiyat ağustos ayında

Cihazın ilk ürün sevkiyatlarının ağustos ayı sonunda gerçekleşmesi planlanıyor. Gelişmiş hedefleme altyapısına sahip olan bu sistem, LiDAR, milimetre dalga radarı ve yapay zeka destekli bilgisayarlı görü teknolojilerini bir arada kullanarak yüksek hassasiyet sağlıyor.

İki model pazara sunulacak

Cihaz, 6 metrelik menzil ve 90 derecelik yatay tarama açısı ile saniyede 1 metre hızla hareket eden 2 ila 20 milimetre boyutundaki sivrisinekleri anında tespit edebiliyor. Hedef kilitlenmesinin ardından milisaniyeler içinde lazer darbesi göndererek hedefleri etkisiz hale getiriyor. Üretici firma, ev içi kullanım için tasarlanan Standart versiyonu 988 dolardan, bahçe ve ticari alanlar için uygun Pro modelini ise 1.088 dolardan satışa sunuyor.