Sivas'ta kar kalınlığı 2 metreyi aştı, hayvancılar ata binerek hayvanlarına ulaştı

Sivas'ta kar kalınlığı yer yer 2 metreyi aşarken, hayvancılar ulaşım için ata binmek zorunda kaldı. Ruşan Atalay, "Kar berekettir" diyerek zor şartlara rağmen mutlu olduğunu ifade etti.Sivas'ta kar kalınlığı 2 metreyi aştı, hayvancılar ata binerek hayvanlarına ulaştı
Sivas'ta günlerdir etkili olan yoğun kar yağışı, şehir merkezinde kar kalınlığını 40 santimetreye çıkarırken, kırsal kesimlerde bu rakam yer yer 2 metreyi aştı. Sert kış koşullarından en fazla etkilenenler ise hayvancılıkla uğraşan vatandaşlar oldu.

YOLAR KAPANDI, ULAŞIM ATLA SAĞLANDI
Altınyayla ilçesine bağlı Altınyurt Mahallesi'nde yaşayan Ruşan Atalay, kar nedeniyle araçların ulaşamadığı yollarda, ağılına gitmek için ata binmek zorunda kaldı. Atalay, at sırtında ulaştığı ağıldaki küçükbaş hayvanlarını dışarı çıkardı ve zorlu şartlar altında onları besledi. Bu anları cep telefonuyla kaydeden Atalay, yaşadıklarını belgeledi.

"KAR BEREKETTİR" DİYEREK MUTLULUĞUNU İFADE ETTİ
Ruşan Atalay, bu yılki kar yağışının son 10-15 yılın en yoğunu olduğunu belirterek, "Şartlarımız zor ama mutluyuz. Kar berekettir" dedi. Hayvancılar, karın bereket getireceğine inanarak, zorluklara rağmen işlerini sürdürüyor.
- 08:27Zeytinin tanesi 50 lira: Ticaret Bakanlığı devrede
- 08:16Otoyolun üzerinde hayata geçen köprü: Bir parktan fazlası
- 08:00Erzincan, dünya arkeolojisinin buluşma noktası oluyor
- 07:48Erzincan'da gökyüzünden yağan dolu ve dağdan kopan topraklar yolu kapattı
- 06:09Mavi Vatan yasasıyla Yunanistan'a yanıt niteliğinde adım





